Salapura da kaže ko je uklonio zastavu Vojvodine sa zgrade zrenjaninske Skupštine

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 22. 02. 2023. | Komentara: 0

Salapura da kaže ko je uklonio zastavu Vojvodine sa zgrade zrenjaninske Skupštine

Zrenjanin, 22. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita gradonačelnika Zrenjanina Simu Salapuru da li je on doneo odluku o uklanjanju zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina. 

LSV

Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine u svom četvrtom članu jasno kažu da se zastava i tradicionalna zastava AP Vojvodine, uporedo sa zastavom Republike Srbije, ističu na zgradama Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade, zgradama organa lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i zgradama pokrajinskih organa i službi koje osniva AP Vojvodina.

Sasvim je jasno da je neisticanje zastave i tradicionalne zastave AP Vojvodine kršenje pokrajinske skupštinske odluke, i za to delo su predviđene i prekršajne sankcije. U članu trinaest ove skupštinske odluke, predviđena je kazna od 100.000 dinara za pravno lice koje prekrši njene odredbe o načinu isticanja. 

Očekujemo da gradonačelnik Salapura upozna javnost sa odgovornim za uklanjanje zastave, i da u nakraćem mogućem roku naloži njeno vraćanje na zgradu Skupštine grada Zrenjanina.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini grada Zrenjanina
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.
Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook