Salapura da kaže ko je uklonio zastavu Vojvodine sa zgrade zrenjaninske Skupštine

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 22. 02. 2023. | Komentara: 0

Salapura da kaže ko je uklonio zastavu Vojvodine sa zgrade zrenjaninske Skupštine

Zrenjanin, 22. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita gradonačelnika Zrenjanina Simu Salapuru da li je on doneo odluku o uklanjanju zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina. 

LSV

Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine u svom četvrtom članu jasno kažu da se zastava i tradicionalna zastava AP Vojvodine, uporedo sa zastavom Republike Srbije, ističu na zgradama Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade, zgradama organa lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i zgradama pokrajinskih organa i službi koje osniva AP Vojvodina.

Sasvim je jasno da je neisticanje zastave i tradicionalne zastave AP Vojvodine kršenje pokrajinske skupštinske odluke, i za to delo su predviđene i prekršajne sankcije. U članu trinaest ove skupštinske odluke, predviđena je kazna od 100.000 dinara za pravno lice koje prekrši njene odredbe o načinu isticanja. 

Očekujemo da gradonačelnik Salapura upozna javnost sa odgovornim za uklanjanje zastave, i da u nakraćem mogućem roku naloži njeno vraćanje na zgradu Skupštine grada Zrenjanina.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini grada Zrenjanina
Odbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li je pokrajinski sekretar Sakalaš naložio isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalaša da li su nadležni organi u sekretarijatu koji vodi utvrdili zašto na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i da li je naloženo njeno isticanje.
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Iz Skupštine grada nagoveštavamo promene koje su preko potrebne Zrenjaninu

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina odlučili su da se vrate u skupštinske klupe.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook