Salapura da kaže ko je uklonio zastavu Vojvodine sa zgrade zrenjaninske Skupštine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 22. 02. 2023. | Komentara: 0

Salapura da kaže ko je uklonio zastavu Vojvodine sa zgrade zrenjaninske Skupštine

Zrenjanin, 22. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita gradonačelnika Zrenjanina Simu Salapuru da li je on doneo odluku o uklanjanju zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina. 

LSV

Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne pokrajine Vojvodine u svom četvrtom članu jasno kažu da se zastava i tradicionalna zastava AP Vojvodine, uporedo sa zastavom Republike Srbije, ističu na zgradama Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade, zgradama organa lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i zgradama pokrajinskih organa i službi koje osniva AP Vojvodina.

Sasvim je jasno da je neisticanje zastave i tradicionalne zastave AP Vojvodine kršenje pokrajinske skupštinske odluke, i za to delo su predviđene i prekršajne sankcije. U članu trinaest ove skupštinske odluke, predviđena je kazna od 100.000 dinara za pravno lice koje prekrši njene odredbe o načinu isticanja. 

Očekujemo da gradonačelnik Salapura upozna javnost sa odgovornim za uklanjanje zastave, i da u nakraćem mogućem roku naloži njeno vraćanje na zgradu Skupštine grada Zrenjanina.

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook