Skupština bez glasa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 16. 04. 2021. | Komentara: 0

Skupština bez glasa

Šta to nije nije trebalo da se čuje na sednici Skupštine opštine Novi Bečej, kada je predsednik ove najvažnije lokalne institucije Milovan Baštovanov, bez ozvučenja govoreći sebi u bradu vodio ubrzanim tempom celo zasedanje, pitaju odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

Nejasno je zašto je sednica na kraju prekinuta bez mogućnosti da Radoslav Šećerov odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine postavi do kraja svoje odborničko pitanje, a odborniku Socijalističke partije Srbije Kvaščevu nije dozvoljeno ni da ga započne. 

Odbornica LSV Smiljana Stančić kaže da je i ona ostala uskraćena za mogućnost postavljanja odborničkog pitanja: „ Nije se nikada čulo najbolje, od kada smo zbog Korone premešteni u ovaj prostor, jer je sala Doma kulture velika, a nema ozvučenja. Međutim nikada do sada ni predstavnici Srpske napredne stranke nisu tako tiho i nerazgovetno govorili. Uopšte mi nije jasno zašto je tolikom brzinom morala da se vodi ova sednica“.

Na sednici se još jednom videlo koliko predstavničko telo stanovnika opštine Novi Bečej uvažavaju članovi SNS-a.

Pored toga što nije bilo ozvučenja, nije bilo ni izvestilaca, koji su odbornicima trebali u ime svojih institucija da objasne šta je tema skupštinske rasprave od tačke do tačke i da odgovore na eventualna pitanja. Izgovarajući se situacijom nastalom zbog Korona virusa njihovo prisustvo je izostavljeno, uz obrazloženje da će na sva pitanja umesto njih odgovarati predsednik opštine.

Kao na fabričkoj traci ubrzanim tempom, u pola glasa, prelazilo se sa jedne tačke dnevnog reda na drugu bez izvestilaca, bez rasprave, uz automatsko glasanje odbornika vladajuće SNS.
Bar dašak demokratskog duha institucije skupštine, u kojoj se od Platona, Aristotela i Sokrata razgovara o poslovima zajednice, unosili su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine, pokušavajući da iznesu konstruktivne predloge za rešenja nekih lokalnih problema: od problema priključaka na fekalnu kanalizacijuj, upozorenja da je neophodno nabaviti prečistač otpadnih voda, kako se kompletan sadržaj kanalizacione mreže ne bi izlivao u Tisu, kakav je sada slučaj, preko protestvovanja što  su neki rukovodioci SNS-a nagomilali po 5 i više plaćenih funkcija, koje plaćaju poreski obveznici.

Da li je razlog što na kraju ove brzinske, tihe sednice nije dopušteno da zainteresovani odbornici iskoriste mogućnost koju im daje zakon i pod tačkom - Odbornička pitanja, postave pitanja koja su spremili, to što rukovodioci lokalne samouprave imaju „pametija posla“ od raspravljanja na Skupštini, ili je neka od tema trebalo da prođe ispod radara, može samo da se spekuliše.

Ono što je sigurno je činjenica da su najmanje 3 odbornika ostala uskraćena za svoje zakonsko pravo da postave pitanja, a jedan odbornik iz redova vladajuće SNS nije dobio priliku da odgovori šta je razlog da je nagomilao 4 funkcije, iako je glasno tražio priliku da to na ovoj sednici uradi. Predsednici Skupštine i Opštine Novi Bečej odlučili su da prekinu sednicu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća predstavnike vlasti iz SNS da su odbronici svih stranaka tu da zastupaju interese i predstavljaju one koji su im poklonili poverenje svojim glasovima i da je nemoralno i protivzakonito onemogućavati drugačiji glas u najvišem predstavničkom telu naše opštine. Odbornici su plaćeni da se mešaju u svoj posao u interesu ljudi koji su ih izabrali, a ne da budu jedino, bespogovorno i isključivo glasačka mašina tj. dizači dva prsta.

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Bečej



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook