Sramna odluka o povećanju cene vrtića u Novom Bečeju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 07. 2021. | Komentara: 0

Sramna odluka o povećanju cene vrtića u Novom Bečeju

Novi Bečej, 20. jul 2021 - U izuzetno veliku štetnost odluke da se poveća cena boravka dece u vrtiću odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu mogli da uvere predstavnike većine iz Srpske napredne stranke.

LSV

Smiljana Stančić, odbornica LSV, pozvala je poslanike stranke na vlasti da odustanu i ne podrže povećanje: „U vreme velikog pada nataliteta i ekonomske krize podizanje cene boravka dece u vrtićima je vrlo pogrešna poruka. Umesto da nam primer budu Novi Sad i Niš, koji su potpuno oslobodili roditelje ovih izdataka, naša vlast dodatno opterećuje budžet roditelja.

Još jednu ključnu temu pokrenuo je Radoslav Šećerov iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, zahtevom da se za posledice suša i poplava, u rebalansu budžeta, koji je bio na dnevnom redu, izdvoje sredstva da se olakšaju poljoprivrednicima problemi sa kojima se nose u ovoj situaciji. On je predložio da se deo novca iz opštinske kase usmeri na pročišćavanje kanala za navodnjavanje i odvodnjavanje oranica, jer smo bili svedoci da se u kratkom roku prvo desila velika suša, a zatim nagle i obilne padavine: „Situacija koja nas je zadesila u proteklom periodu direktno je ukazala na važnost funkcionisanja kanala za navodnjavanje i odvodnjavanje poljoprivrednih površina. Zato sam predložio da se novac usmeri u sređivanje kanala.  Druga tema na koju sam upozorio i zahtevao promenu je način povećanja cene administrativnih taksi za građanstvo. Nedavno nas je opštinska vlast iznenadila značajnim povećanjem poreza, a sada su podigli administrativne takse i tražili da glasamo za njihovo usvajanje bez prikaza kolike su tentakse bile ranije i kakve su u opštinama u okruženju. Praksa bezpogovornog prihvatanja neracionalnih i neobjašnjivih odluka vlasti nastavljena je i ovom prilikom i povećanje je izglasano. Mi smo glasali protiv ali smo za sada u manjini“

Šećerov je, takođe, postavio pitanje o načinu na koji vlast planira da sprovede mere zaštite zdravstvene bezbednosti tokom Gospojine, na šta nije dobio konkretan odgovor već informaciju da je njeno održavanje pod znakom pitanja.

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Bečej



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook