Sramotna odluka o počasnom građaninu Subotice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 07. 2021. | Komentara: 0

Sramotna odluka o počasnom građaninu Subotice

SUBOTICA - Odbornička grupa „DSHV – LSV – ujedinjeni za demokratsku Suboticu“ nije podržala odluku da počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić bude ovogodišnji dobitnik zvanja Počasni građanin Subotice. S druge strane, podržali su odluku da ovogodišnji dobitnici priznanja „Pro urbe“ budu matematičar svetskog glasa dr Endre Šili, spisateljica Ildiko Lovaš i neformalna grupa „Naše malo je nekome sve“. 

LSV

Odbornik LSV Robert Damjanović Čokić ističe da je sramota u istom danu spominjati akademika Šilija i Tomislava Karadžića. 

- Svako ko malo razmišlja zna da nije lako doći do zvanja akademika i člana Kraljevske akademije, tako da ne treba te dve ličnosti u jednom danu spominjati. Mislimo da je sramotan ovaj izbor - kaže Robert Damjanović Čokić.

 (SzILSV, 02.07.2021)



Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Trajno registrovati traktore

BAČKA TOPOLA – Na teritoriji bačkotopolske opštine podršku inicijativi akcije Lige socijademokrata Vojvodine o izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja kojom se ukida obavezna godišnja registracija poljoprivrednih mašina i ona zamenjuje trajnom registracijom, dalo je više od 850 građanki i građana, istaknuto je danas na konferenciji za novinare Opštinske organizacije LSV Bačka Topola.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Olakšati položaj poljoprivrednika

SUBOTICA – Nijedan iole ozbiljniji poljoprivredni proizvođač ne poseduje samo jedan traktor i jednu prikolicu, već više njih, a ukoliko neko ima tri traktora i nekoliko prikolica, morao bi da izdvoji preko 80.000 dinara godišnje za njihovu registraciju, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica.
Odbori LSV | Nedelja, 11. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV ide samostalno na lokalne izbore

SOMBOR – Liga socijaldemokrata Vojvodine izaći će na lokalne i pokrajinske izbore samostalno, dok će na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srbije ići u koaliciji, potvrdila je portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov na konferenciji za novinare u Somboru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook