Stop fašizmu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 09. 11. 2014. | Komentara: 0

Stop fašizmu!

NOVI SAD , 9. novembar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine povodom  Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma poziva sve koji imaju iole volje i nadležnosti u zemlji, od gradske preko pokrajinske do republičke vlasti da razmisle i učine sa svoje strane sve što mogu, svakog dana, da iskorenimo fašizam u Novom Sadu i svuda gde ga ima.

LSVSkrećemo pažnju da ni posle sedam godina nije završeno suđenje onima koji su tog 7. oktobra u Novom Sadu pokušali da slave Himlerov rođendan  i napali antifašitičku kolonu koja se okupila da to spreči.

U međuvremenu, primera je bilo još.

Fašizam je bio uočljiv u muralima i grafitima sa porukama međunacionalne netrpeljivosti i mržnje, koje smo prekrečili.

Pamtimo i kada je u autobusu čovek pretučen zato što je govorio mađarski jezik, kada su presretnuti i sekirama napadnuti hrvatski navijači nakon rukometne utakmice, kada su pre godinu dana skinhedsi hteli da otmu dete čoveku jer je ono svetlije puti od oca, ali i kada je piroman sa neonacističkim obeležjima palio ulaz u jednu novosadsku zgradu.

Pre tri nedelje su u Somboru, Staroj Pazovi, Vršcu i Novom Sadu paljene i uništavane pekare i drugi objekti čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice.

Budući da je policija identifikovala napadače, iskreno verujemo da nećemo čekati godinama na njihove najstrože kazne.

Stop fašizmu!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook