Tim za bolju Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 12. 04. 2012. | Komentara: 0

Tim za bolju Vojvodinu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton, direktor Gradske narodne biblioteke ''Žarko Zrenjanin'' mr Vladimir Vasiljev i predsednik Saveta Mesne zajednice Čenta Jovica Momirov predstavili su se u utorak kao kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.

LSV
 
- Kao budući poslanik u Skupštini Vojvodine obećavam naporan rad u cilju poboljšanja pozicije Vojvodine u okviru države Srbije. Želim da Vojvodina ponovo bude jaka i bogata, da plate i penzije budu na nivou Slovenije,  kao što je bilo pre 20 i više godina i da ono što se ovde zaradi ovde i ostane – istakao je Aleksandar Marton. On je dodao da će nastaviti decenijsku borbu za bolji Zrenjanin, jer je to grad gde živi i koji voli. Marton je zaključio da je neophodno da u njemu postoji bolja infrastruktura i mnogo više radnih mesta, kao i da građanke i građani koji u njemu žive budu bezbedni i sa dobrim platama. Mr Vladimir Vasiljev se osvrnuo na rezultate koje je Liga postigla u prethodnom periodu, kao što je vraćanje imovine Vojvodini Zakonom o javnoj svojini, borba za pune plate za trudnice u šest gradova Vojvodine i drugo.

- Bez efikasne gradske uprave u službi svih građana i investitora nema uspešnog grada ili opštine. Moderna gradska uprava podrazumeva da svaki građanin ili investitor sve poslove završava dolaskom na samo jedan šalter. Tim savetnika koji je pomogao Goranu Ješiću, gradonačelniku jedine potpuno reformisane gradske uprave - Inđije, danas radi na reformi gradske uprave Zrenjanina – istakao je mr Vasiljev. On je kazao i da će kao koordinator tog tima, sa Bojanom Kostrešom kao gradonačelnikom vratiti Zrenjaninu mesto u Vojvodini i Srbiji koje mu pripada.
Jovica Momirov je ovom prilikom podsetio na višedecenijsku borbu Lige za bolji položaj poljoprivrednika, odnosno za to da ono što zaradi njemu i ostane, a da preterani nameti ne smeju opterećivati njegov budžet.

– Zalaganjem Lige socijaldemokrata Vojvodine ukinuta je jednogodišnja registracija traktora i poljoprivrednih mašina. LSV se uvek zalagala za bolji položaj poljoprivrednika u Vojvodini i Srbiji i to će nastaviti i u narednom periodu, jer je Vojvodini potrebna zdrava i jaka poljoprivreda – rekao je Momirov, dodajući da vidi da građani Vojvodine prepoznaju rad Lige za dobrobit svih njenih građanki i građana, kao i da očekuje njihovu podršku na izborima.

(BILSV, 12.04.2012.)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook