Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

BEČEJ - Listu koalicije Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije,  „Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Bečej“, na lokalnim izborima u Bečeju podržalo je 616 građana (3,50%). U budućem sazivu lokalnog parlamenta, ova politička opcija imaće jednog predstavnika. Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.

LSV

- Bojim se da smo delom i mi krivi za to, zato što nismo uspeli da za vreme ove specifične kampanje zbog korone naše birače ubedimo da izađu i obave svoju građansku dužnost. Zato u opštini Bečej mislim da smo svi na gubitku, i mi kao koalicija, i građani opštine Bečej, i mi koji predstavljamo ovu građansku, proevropsku, demokratsku politiku. U SO Bečej će jedina građanska opcija biti naša koalicija, koalicija Vojvođanski front, na čelu sa LSV – istakao je Tot. 

Koalicija Vojvođanski front će u Skupštini opštine Bečej biti glas svih građana i građanki, bez obzira na njihovu nacionalnost i veroispovest, rekao je Tot i dodao da će voditi politiku pomirenja, jer se na osnovu rezultata može zaključiti da je naše društvo izuzetno podeljeno, naveo je on.

- Političari su napravili te podele među nacionalnim zajednicama u opštini Bečej i mislim da je krajnje vreme, pošto su političari to započeli, da politika to i vrati i da počnemo da radimo na ujedinjenju građanki i građana opštine Bečej. Mi smo voljni da damo svoj doprinos i da učestvujemo u tome – istakao je Ferenc Tot.

(SzILSV, 01.07.2020)




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook