Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

NOVI SAD - Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović saopštila je da je glasala protiv odluke da bački vladika Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović dobije Novembarsku povelju Grada Novog Sada jer je on promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova.

LSV

- Takav promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova zaslužuje Povelju za mržnju, jer on principijelno mrzi sve što je drugo i drugačije. Devedesetih godina prošlog veka šetao je centrom mog grada sa ratnim zločincem Arkanom, mrzeo je decu i pokušao da zabrani Zmajeve dečje igre, podržavao je razne klerofašiste i neonaciste - navela je Sandra Trifunović.

Upitala je da li treba podsetiti da je Irinej dao „nesumnjiv doprinos ukidanju Zmajevih dečjih igara na lokaciji uz Vladičanski dvor“. 

- Smetala mu je buka i graja dece - navela je ona.
 (SzILSV, 20.10.2020)




Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook