U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

SOMBOR - Na prvom u nizu Foruma Lige socijaldemokrata Vojvodine u okviru kampanje "Podvuci liniju" kojom se zahteva primena i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, takozvanog zakona o lustraciji, u Somboru su 27. oktobra govorili portparolka LSV Aleksandra Jerkov i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

Jerkova je prisutne Ligaše i simpatizere upoznala sa motivima pokretanja ove akcije, rekavši da je ovaj zakon primenjivan kad je donesen, danas ne bi bilo slučaja Ratka Markovića. Dodala je da će 9. novembra zvanično uputiti u proceduru Predlog zakona za izmenu i dopunu zakona o lustraciji. Aleksandar Jovanović je izneo podatak da je između 70 i 80 posto sadašnje državne administracije ostalo iz vremena Miloševićevog režima i da ga ne čudi mlaka reakcija policije prema rušilačkom pohodu huligana 10. oktobra u Beogradu, za razliku od razbijanja mirnih demonstracija tokom devedesetih. U diskusiji koja je usledila spomenuta je, između ostalog, potreba donošenja Zakona o restituciji, kao i mogućnost lustracije onih koji su se enormno obogatili koristeći usluge vladajućih struktura.

(BILSV, 28.10.2010.)




Odbori LSV | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Trudnička nadoknada ni za polovinu potrošačke korpe

ZRENJANIN - Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, jer pokrajinski ne postoji, prosečna zarada u Republici Srbiji je ispod 39.000 dinara, a u gradu Zrenjaninu ispod 35.000 dinara. Problem je utoliko veći, jer je za prosečnu potrošačku korpu za tročlanu porodicu potrebno izdvojiti preko 55.000 dinara.
Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Dobra vest za buduće somborske trudnice

SOMBOR - Budućim somborskim trudnicama će se isplaćivati 100% zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom, zaključeno je na javnoj raspravi o nacrtu Budžeta grada Sombora za 2012. godinu - saopštio je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u tom mestu.
Odbori LSV | Nedelja, 13. 11. 2011. | Komentara: 0

Vaš: Ohrabrujući podaci o zaustavljanju rasta nezaposlenosti u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš ohrabrujućim je ocenio, za ovonedeljni broj lista Zrenjanin, podatak da je u tom mestu zaustavljen rast nezaposlenosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook