Uklonjeno smeće iz Ulice Milovana Glišića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 09. 06. 2012. | Komentara: 0

Uklonjeno smeće iz Ulice Milovana Glišića

NOVI SAD – Članice i članovi Mesnog odbora „Podbara“ LSV Novi Sad organizovali su akciju uklanjanja smeća iz jednog prolaza u Ulici Milovana Glišića, pored zgrade broj 5. Ligašice i ligaši pokupili su veliku količinu otpada koja se ovde godinama gomilala, jer je kapija prolaza u najvećem broju slučajeva zaključana pa građani preko ograde bacaju smeće u ovaj deo ulice.

LSV

Kako je navela članica MO „Podbara“, koja živi u ovoj ulici, Tijana Eter, cilj je bio da se ukaže da nemarnost i nebriga građana može da dovede toga da njihovo mesto gde žive postane pravo ruglo.

– Svi mi treba da se zapitamo u kakvom gradu želimo da živimo, jer Novi Sad jeste naš grad i o njemu svako od nas treba da vodi računa. Čistoća ulice u kojoj stanujemo nije nešto što se rešava u klupama parlamenata već dejstvom svakog pojedinca odnosno građanina – rekla je Eterova.

– Ovde, konkretno, imamo slučaj da su ljudi godinama samo bacali flaše sokova, papire od sladoleda ili čokolade, kese i razne druge stvari, a samo na nekoliko metara odavde nalaze se kontejneri. Onda su se građani žalili na smrad i pacove. Svi zajedno treba da radimo na tome da sredina u kojoj živimo bude bolje i lepše mesto za suživot – zaključila je Tijana Eter.

(BILSV, 09. 06. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 11. 01. 2012. | Komentara: 0

Zrenjanin prvi u Srbiji dobio Kancelariju Lokalnog saveta za zapošljavanje

ZRENJANIN – U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, filijale Nacionalne Službe za zapošljavanje, sindikata, Saveta za zapošljavanje i Lokalnog antikorupcijskog foruma, u Zrenjaninu je danas otvorena Kancelarija Lokalnog saveta za zapošljavanje, prva ove vrste u Srbiji.
Odbori LSV | Sreda, 11. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Omogućiti Novosađanima registraciju vozila

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović najoštrije je osudio napad na Novosađane i Novosađanke koji su čekali u redu radi registracije vozila, ispred zgrade Policijske uprave u Novom Sadu na Bulevaru kralja Petra I, i zatražio od novosadske policije da učini sve kako bi se našlo rešenje da građani i građanke Novog Sada mogu bez problema da izvade potrebna dokumenta.
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Protiv govora mržnje u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Želimo da ukažemo na pojave grafita mržnje u Zrenjaninu, koji  uzimaju sve više maha i na koje građanke i građani sve češće reaguju, stavljajući nam do znanja da je ovo problem koji se tiče svih nas zajedno – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook