Vojvodina radi, a Beograd troši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.

On se pri tom pozvao na najnovije podatke Republičkog zavoda za statistiku u vezi s regionalnim prikazom spoljnotrgovinske robne razmene Srbije, napominjući da je pre 20 godina ukinut vojvođanski Zavod za statistiku, zbog čega ne postoji precizna i pregledna pokrajinska statistika.

"Novi podaci o ekonomskim kretanjima u Srbiji ukazuju na to da Vojvodina ima skoro 36 odsto udela u izvozu u državi, što je više nego što ima udela u stanovništvu " naveo je Marton na konferenciji za novinare. Iako je Beograd prestonica Srbije, dodao je on, stvari ipak treba nazvati pravim imenom.

"Neopravdano je da su plate u Vojvodini, koja ima najveći udeo u izvozu, za desetine hiljada dinara manje od plata u glavnom gradu Srbije " istakao je Aleksandar Marton i podsetio da su Zrenjaninke i Zrenjaninci pre 20 godina imali ubedljivo veće plate od stanovnika, danas najrazvijenijih, opština Beograda - Starog grada i Vračara. Kako je rekao, ovi podaci ukazuju na to da se u Vojvodini daleko najviše proizvodi i izvozi, te se stoga i postavlja pitanje: "Gde idu ti novci?".

(BILSV, 05. 04. 2011.)




Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Svim trudnicama 100 odsto naknade

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poziva sve odbornike da podrže i priključe se našoj inicijativi da trudnicama zrenjaninske opštine od 1. januara 2012. godine, iz gradskog budžeta bude isplaćivana razlika između iznosa zarade iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja,
Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Saradnja grada i DES-a

NOVI SAD - Tokom narednog perioda biće organizovana poseta direktora novosadskih javnih i javno-komunalnih preduzeća DES-u, firmi za profesionalnu rehabilitaciju, radno osposobljavanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kako bi se pronašli načini da se poboljša saradnja sa gradskim preduzećima, dogovoreno je nakon današnje posete čelnih ljudi Novog Sada toj firmi.
Odbori LSV | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Malo muškaraca na porodiljskom odsustvu

ZRENJANIN - Dominantan kulturni obrazac, koji je tradicionalistički i anahron, veća primanja muškaraca od žena i loša informisanost muškaraca o pravima koja imaju kao očevi, glavni su razlozi što ima zanemarljiv broj muškaraca na porodiljskom odsustvu - izjavio je danas predsednik Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook