Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.

Akcija je organizovana u saradnji Skupštine grada Zrenjanina i OŠ "Petar Petrović Njegoš", a u nju su se neposredno uključili direktor škole Miroslav Brnjoš, predsednik Školskog odbora Nedeljko Golušin i učenici svih odeljenja prvog razreda, njih oko 150. Mališani su se potrudili da, uz pomoć sopstvenih lopatica, grabuljica i ašovčića, što bolje zasade četinare, uz obećanje da će ih negovati, zalivati i čuvati, kako bi što pre porasli i ulepšali im školski park u kom svakodnevno borave. Direktor škole Miroslav Brnjoš kaže da akcija ima i edukativni karakter, jer se njom, osim obeležavanja Dana parkova, omogućava deci da kasnije, kroz nastavu, upoznaju pojedine biljne vrste i njihove karakteristike.

- Ovo je lep i humani gest lokalne samouprave, koji su i deca s radošću prihvatila i pomogla da se akcija realizuje. Svako drvo je život i cilj nam je da oplemenimo naš park " rekao je Brnjoš.

- Činjenica je da gradu Zrenjaninu i čitavoj regiji nedostaje zelenih površina. Mi imamo nekoliko parkova, ali smatramo da to nije dovoljno i da postoji puno površina širom grada koje se dodatno mogu ozeleniti. Jedna od njih je i u ovoj školi, a slična je situacija i u mnogim drugim školama. Jasna je poruka, pre svega mladim ljudima, da čuvaju zelene površine, ali i da svi zajedno ozelenjavamo grad i okolinu. Nadam se da ovaj primer neće ostati usamljen i da će do narednog Dana parkova naš grad biti bar malo zeleniji " poručio je Aleksandar Marton.

Evropski dan parkova proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope, s ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina. Ovaj datum je odabran kao sećanje na proglašenje prvih evropskih nacionalnih parkova - devet nacionalnih parkova u Švedskoj, 24. maja 1909. godine. Prvi put je Dan parkova obeležen širom  Evrope 1999. godine, u Srbiji se obeležava od 2001. godine, a u Zrenjaninu od prošle godine.

(BILSV, 24. 05. 2011.)
Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook