Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.

Predsednik OO LSV Vrbas Mario Mažar je opštinskim vlastima predao zastavu još 25. februara, kada mu je rečeno da će odgovor dobiti u zakonskom roku. Inače, od početka akcije LSV povodom obeležavanja sedam godina vojvođanske zastave, broj opština koje još nisu istakle ovo obeležje APV umanjen je sa 22 na 10. Vojvođanska zastava se tako zavijorila u Sremskoj Mitrovici, Srbobranu, Adi, Novom Kneževcu, Plandištu, Kovačici, Beloj Crkvi, Opovu, Baču, kao i mesnim zajednicama Bački Brestovac i Orom. Nešto pre početka akcije istaknuta je i u Žitištu i Odžacima.

(BILSV, 09.04.2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Počinje rešavanje problema u Peščari

SUBOTICA – U Mesnoj zajednici „Peščara“ oko 40 odsto stanovništva nema vodovod, 60 odsto kanalizaciju, a od 70 ulica svega 18 je asfaltirano. Na prošlonedeljnoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je Generalni plan regulacije koji nudi rešenja za komunalne probleme.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevencija najvažnija u borbi protiv nasilja nad ženama

NOVI SAD – Centar za socijalni rad počeo je danas akciju "Prekini tišinu" u okviru manifestacije "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se organizuje povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga tražila punu platu za trudnice i pre pet godina

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je još 2006. godine pokrenula inicijativu koja se ticala izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju, kojom je traženo da trudnice na porodiljskom osustvu dobijaju punu platu umesto 65 odsto, istakao je danas potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook