Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.

Isto to je 28. februara učinio i predsednik Opštinskog odbora LSV Bač Setvan Kanja, i tada mu je bilo obećano da će zastava biti podugnuta što je ove nedelje i učinjeno. Inače, od početka akcije LSV povodom obeležavanja sedam godina vojvođanske zastave, broj opština koje još nisu istakle ovo obeležje APV umanjen je sa 22 na 11. Vojvođanska zastava se tako zavijorila u Sremskoj Mitrovici, Srbobranu, Adi, Novom Kneževcu, Plandištu, Kovačici, Beloj Crkvi, Opovu, kao i mesnim zajednicama Bački Brestovac i Orom. Nešto pre početka akcije istaknuta je i u Žitištu i Odžacima.

(BILSV, 25.03.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski ligaši u akciji

ZRENJANIN - Dragan Nedeljkov, predsednik IO GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj decentralizacije kulture i potrebu da se raznovrsni sadržaji, namenjeni, pre svega najmlađima, održavaju i u manjim naseljenim mestima. Dobar primer za to je i najnovija akcija LSV, pod nazivom "Deca su budućnost".
Odbori LSV | Četvrtak, 11. 08. 2011. | Komentara: 0

Grafit na prostorijama LSV u Pančevu

PANČEVO - U noći između 9. i 10. avgusta 2011. godine za sada nepoznati počinioci ispisali su ispod prozora sedišta GrO LSV Pančevo veliki grafit na kojem piše "pravoslavlje ili smrt".

- Nema sumnje da je ova poruka upućena Ligi socijaldemokrata Vojvodine " ocenjuje se u saopštenju Gradskog odbora LSV Pančevo.
Odbori LSV | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Uručena električna kolica u Rumi

RUMA - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, na čelu sa dr Dušanom Miloševićem, posetila je juče Udruženje paraplegičara Srema u Rumi i tom prilikom se upoznala sa aktivnostima i problemima na koje ovo udruženje nailazi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook