Zrenjanin se guši, hitno preduzeti potrebne mere!

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 12. 2022. | Komentara: 0

Zrenjanin se guši, hitno preduzeti potrebne mere!

Zrenjanin, 05. decembar 2022 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zabrinut je zbog zagađenosti vazduha u Zrenjaninu. 

LSV

Naime, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine objavljenim u godišnjem izveštaju o stanju kvaliteta vazduha u Srbiji za prošlu godinu, od tri kategorije kvaliteta vazduha, Zrenjanin spada u poslednju, treću kategoriju, prekomerno zagađenih gradova. 

Podsećamo da zagađenje vazduha ostavlja ozbiljne posledice po zdravlje svih građana, izaziva bolesti pluća i srca, moždani udar, sterilitet, kao i brojne druge probleme.

Zrenjaninski naprednjački čelnici ćute na ovaj, kao i na sve ostale probleme. Postavlja se pitanje da li imaju svest o tome da se životna sredina nepovratno zagađuje i, ako već nemaju svest o opštem interesu građana, da li su u svojoj bahatosti svesni da će to neminovno uticati i direktno na njihove živote i živote njihove dece. 

Zrenjanin je nekad bio grad za ponos, sada smo devastirani, siromašni grad iz kojeg beži onaj ko može u potrazi za boljim životom. Ko bi i želeo da ostane u gradu u kom nema zdrave pijaće vode, a vazduh je toliko nezdrav da narušava zdravlje stanovnika?

Za to su odgovorni gradski čelnici koji se ne bave svojim poslom, a to je da vode računa o gradu i građanima koji u njemu žive.  Prevelika je cena njihove neodgovornosti i nerada. 

Mi to više ne smemo dozvoliti. Moramo svi zajedno ustati protiv zagađenja. Za početak, izboriti se za to da industrija poštuje ekološke standarde.  

Izvršni odbor GrO LSV Zrenjanin
Odbori LSV | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Otkriti vandale koji su išarali spomenik žrtvama fašizma u Subotici

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih vlasti da u najkraćem mogućem roku pronađu i kazne vandale koji su, porukama neprimerene sadržine, išarali spomenik žrtvama fašizma u Subotici.
Odbori LSV | Sreda, 18. 01. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanincima preti opasnost od kancerogenog arsena i iz vazduha

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti da li za njih postoji crvena linija da počnu da brinu o zdravlju Zrenjaninaca, budući da je Zrenjanin među prvih šest mesta u zemlji po zagađenju vazduha arsenom.
Odbori LSV | Ponedeljak, 16. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton: I Banaćani žele da njihovim prugama juri brzi voz Soko

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je danas da je u Vojvodini  još pre više od 100 godina funkcionisala jedna od najgušćih železničkih mreža u Evropi, a da danas, 2023. godine, više od 300.000 stanovnika koji žive između Zrenjanina i Beograda nema železnički putnički saobraćaj.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook