Zrenjanin se guši, hitno preduzeti potrebne mere!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 12. 2022. | Komentara: 0

Zrenjanin se guši, hitno preduzeti potrebne mere!

Zrenjanin, 05. decembar 2022 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zabrinut je zbog zagađenosti vazduha u Zrenjaninu. 

LSV

Naime, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine objavljenim u godišnjem izveštaju o stanju kvaliteta vazduha u Srbiji za prošlu godinu, od tri kategorije kvaliteta vazduha, Zrenjanin spada u poslednju, treću kategoriju, prekomerno zagađenih gradova. 

Podsećamo da zagađenje vazduha ostavlja ozbiljne posledice po zdravlje svih građana, izaziva bolesti pluća i srca, moždani udar, sterilitet, kao i brojne druge probleme.

Zrenjaninski naprednjački čelnici ćute na ovaj, kao i na sve ostale probleme. Postavlja se pitanje da li imaju svest o tome da se životna sredina nepovratno zagađuje i, ako već nemaju svest o opštem interesu građana, da li su u svojoj bahatosti svesni da će to neminovno uticati i direktno na njihove živote i živote njihove dece. 

Zrenjanin je nekad bio grad za ponos, sada smo devastirani, siromašni grad iz kojeg beži onaj ko može u potrazi za boljim životom. Ko bi i želeo da ostane u gradu u kom nema zdrave pijaće vode, a vazduh je toliko nezdrav da narušava zdravlje stanovnika?

Za to su odgovorni gradski čelnici koji se ne bave svojim poslom, a to je da vode računa o gradu i građanima koji u njemu žive.  Prevelika je cena njihove neodgovornosti i nerada. 

Mi to više ne smemo dozvoliti. Moramo svi zajedno ustati protiv zagađenja. Za početak, izboriti se za to da industrija poštuje ekološke standarde.  

Izvršni odbor GrO LSV Zrenjanin




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook