Zrenjanin se guši, hitno preduzeti potrebne mere!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 12. 2022. | Komentara: 0

Zrenjanin se guši, hitno preduzeti potrebne mere!

Zrenjanin, 05. decembar 2022 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zabrinut je zbog zagađenosti vazduha u Zrenjaninu. 

LSV

Naime, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine objavljenim u godišnjem izveštaju o stanju kvaliteta vazduha u Srbiji za prošlu godinu, od tri kategorije kvaliteta vazduha, Zrenjanin spada u poslednju, treću kategoriju, prekomerno zagađenih gradova. 

Podsećamo da zagađenje vazduha ostavlja ozbiljne posledice po zdravlje svih građana, izaziva bolesti pluća i srca, moždani udar, sterilitet, kao i brojne druge probleme.

Zrenjaninski naprednjački čelnici ćute na ovaj, kao i na sve ostale probleme. Postavlja se pitanje da li imaju svest o tome da se životna sredina nepovratno zagađuje i, ako već nemaju svest o opštem interesu građana, da li su u svojoj bahatosti svesni da će to neminovno uticati i direktno na njihove živote i živote njihove dece. 

Zrenjanin je nekad bio grad za ponos, sada smo devastirani, siromašni grad iz kojeg beži onaj ko može u potrazi za boljim životom. Ko bi i želeo da ostane u gradu u kom nema zdrave pijaće vode, a vazduh je toliko nezdrav da narušava zdravlje stanovnika?

Za to su odgovorni gradski čelnici koji se ne bave svojim poslom, a to je da vode računa o gradu i građanima koji u njemu žive.  Prevelika je cena njihove neodgovornosti i nerada. 

Mi to više ne smemo dozvoliti. Moramo svi zajedno ustati protiv zagađenja. Za početak, izboriti se za to da industrija poštuje ekološke standarde.  

Izvršni odbor GrO LSV Zrenjanin




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook