Zrenjanin se guši, hitno preduzeti potrebne mere!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 12. 2022. | Komentara: 0

Zrenjanin se guši, hitno preduzeti potrebne mere!

Zrenjanin, 05. decembar 2022 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zabrinut je zbog zagađenosti vazduha u Zrenjaninu. 

LSV

Naime, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine objavljenim u godišnjem izveštaju o stanju kvaliteta vazduha u Srbiji za prošlu godinu, od tri kategorije kvaliteta vazduha, Zrenjanin spada u poslednju, treću kategoriju, prekomerno zagađenih gradova. 

Podsećamo da zagađenje vazduha ostavlja ozbiljne posledice po zdravlje svih građana, izaziva bolesti pluća i srca, moždani udar, sterilitet, kao i brojne druge probleme.

Zrenjaninski naprednjački čelnici ćute na ovaj, kao i na sve ostale probleme. Postavlja se pitanje da li imaju svest o tome da se životna sredina nepovratno zagađuje i, ako već nemaju svest o opštem interesu građana, da li su u svojoj bahatosti svesni da će to neminovno uticati i direktno na njihove živote i živote njihove dece. 

Zrenjanin je nekad bio grad za ponos, sada smo devastirani, siromašni grad iz kojeg beži onaj ko može u potrazi za boljim životom. Ko bi i želeo da ostane u gradu u kom nema zdrave pijaće vode, a vazduh je toliko nezdrav da narušava zdravlje stanovnika?

Za to su odgovorni gradski čelnici koji se ne bave svojim poslom, a to je da vode računa o gradu i građanima koji u njemu žive.  Prevelika je cena njihove neodgovornosti i nerada. 

Mi to više ne smemo dozvoliti. Moramo svi zajedno ustati protiv zagađenja. Za početak, izboriti se za to da industrija poštuje ekološke standarde.  

Izvršni odbor GrO LSV Zrenjanin




Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

BAČKA TOPOLA - „Fašizam ovde neće proći" moto je tribine kojom će LSV u Bačkoj Topoli u sredu 9. novembra obeležiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Karolj Vekonj i šef Izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bačka Topola Dejan Keresteš.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Škola i dalje bez fiskulturne sale

BAČKA PALANKA - Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka Vladimir Trkulja skrenuo je danas pažnju javnosti na nesposobnost ove, ali i prethodnih, opštinske vlasti u tom mestu. On je u saopštenju za javnost, kao jedan od problema izdvojio činjenicu da Osnovna škola u centru Bačke Palanke, koja postoji više od 100 godina, nema fiskulturnu salu.
Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Svim trudnicama 100 odsto naknade

ZRENJANIN - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina poziva sve odbornike da podrže i priključe se našoj inicijativi da trudnicama zrenjaninske opštine od 1. januara 2012. godine, iz gradskog budžeta bude isplaćivana razlika između iznosa zarade iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja,



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook