Zrenjanincima preti opasnost od kancerogenog arsena i iz vazduha

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 01. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanincima preti opasnost od kancerogenog arsena i iz vazduha

Zrenjanin, 18. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti da li za njih postoji crvena linija da počnu da brinu o zdravlju Zrenjaninaca, budući da je Zrenjanin među prvih šest mesta u zemlji po zagađenju vazduha arsenom.

LSV

Naime, rezultati Zdravstveno statističkog godišnjaka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” pokazuju da je koncentracija arsena u vazduhu u našem gradu veća od dozvoljene što, prema navodima stručnjaka, izaziva opasnost po zdravlje dece i odraslih, a posebno zabrinjava činjenica da ova visoko toksična kancerogena materija napada organizme beba još u prenatalnom periodu i preti teškim kancerogenim oboljenjima u najmlađem uzrastu. 

Podsećamo, Liga socijaldemokrata Vojvodine je godinama unazad u više navrata na sednicama Skupštine grada upozoravala na prekomernu zagađenost vazduha i na štetnost zagađene vode budući da Zrenjanin nema ispravnu pijaću vodu već 19 godina. Ništa nije urađeno, a kako vreme prolazi situacija je sve gora i kritičnija.

Pitamo gradske čelnike šta su do sada uradili i šta planiraju da urade da se reši problem kancerogenog arsena u vazduhu. Zrenjanin više ne može da čeka, zahtevamo hitno reagovanje bez odlaganja i tražimo da nam se predoče konkretni koraci sa vremenskim okvirom.

Dejan Čapo
odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Botošani samodoprinosom grade selo

BOTOŠ - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je juče Mesnu zajednicu Botoš, gde je sa Živicom Paravodićem, predsednikom Saveta ove MZ, razgovarao o predstojećem referendumu, koji očekuje stanovnike Botoša, a na kojem će se izjašnjavati o samodoprinosu u tom mestu.
Odbori LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Humanitarna pomoć iz Austrije za tri zrenjaninske škole

ZRENJANIN - Vladimir Milošev, predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na značaj humanitarnog rada aktivistkinja i aktivista stranke, a posebno na prošlonedeljnu akciju dopremanja opreme za nekoliko škola na teritoriji grada.
Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Osnovana Mesna organizacija LSV u Karađorđevu

KARAĐORĐEVO - U Karađorđevu je 26. oktobra održana Osnivačka skupština Mesne organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Karađorđevo. Na teritoriji ove Mesne zajednice ima 19 članova Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jednoglasno su izabrani za predsednika Mesne organizacije Đorđe Marjanović, a za potpredsednicu Jelena Tankosić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook