I u listi ima 79 nepostojećih zanimanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 26. 11. 2013. | Komentara: 0

I u listi ima 79 nepostojećih zanimanja

NOVI SAD, 26. novembar - Prošlo je dve nedelje od kako smo zatražili satanak sa ministrom prosvete na temu poboljšanju položaja studenata, ali odgovora i dalje nema.

LSV

Nakon naše sugestije da samo na osnovnim akademskim studijama na državnim fakultetima 136 zanimanja u Srbiji nisu uneta u Šifrarnik zanimanja što im otežava nalaženje posla nakon diplomiranja, iz nadležnih institucija se moglo čuti da taj šifrarnik i nije važan jer postoji Lista stručnih akadamskih i naučnih naziva koja se ažurira redovno.
Upozoravamo sve nadležne da i u toj listi ima 79 nepostojećih zanimanja.
Apelujemo da se posebna pažnja posveti redovnom ažuriranju i Šifrarnika i Liste.
Podsećamo i na našu spremnost da, ako treba, pročešljamo i preostale stručne nazive za srednje škole, privatne fakultete, strukovne studije, pa i master studije kojih uopšte nema u Šifrarniku i listi zanimanja i da taj spisak dostavimo ministarstvu.
Među zahtevima sa kojima će Omladina LSV izaći pred ministra prosvete, kada ministar odluči da nas primi, biće i taj da se uredi način bodovanja svakog predmeta, ali i da se zakonski uredi visina taksi koje studenti plaćaju fakultetu.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

ZRENJANIN - Omladina Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je danas drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, na Odeljenju za transfuziologiju Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.
Omladina LSV | Ponedeljak, 12. 03. 2012. | Komentara: 0

Motivisati i pokretati mlade ljude

ZRENJANIN – Omladina Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je danas akciju "Budi deo naše kuće", tokom koje su omladinci i omladinke ispred Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" razgovarali sa Zrenjaninkama i Zrenjanincima o potrebi mladih ljudi da ostanu da žive, školuju se, rade i grade svoj život u svom rodnom gradu. 
Omladina LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Podrška protestima protiv usvajanja ACTA sporazuma

Novi Sad, 27. februara - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine se aktivno uključuje i pridružuje protestima protiv cenzure interneta i pokušaja gušenja slobodnog govora i razmeni informacija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook