LSVO na IUSY Festivalu u Austriji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 03. 08. 2011. | Komentara: 0

LSVO na IUSY Festivalu u Austriji

LSVOTokom poslednje nedelje jula, četrdeset i dvoje predstavnika Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) prisustvovalo je najbrojnijem okupljanju mladih socijalista i socijaldemokrata sveta, u Eurokampu u mestu Weissenbach/Attersee u Austriji.

Pod parolom "Znamo odakle smo došli, znamo gde idemo" IUSY Festival  je započet svečanim otvaranjem tokom kojeg su prisutni minutom ćutanja i paljenjem sveća odali poštu svim žrtvama masakra u kampu omladine Radničke partije Norveške. Ovogodišnji Festival organizovala je Omladina Socijalističke partije iz Austrije, posle 80 godina od prvog susreta i 30 godina kada je održan IUSY festival na ovom mestu. Socijalistička omladina je najveća omladinska levičarska organizacija u Austriji.

Aktivno učešće

Delegacija LSVO je pored poseta radionicama i edukativnim sesijama, bila aktivna i u sportskim i mnogim drugim događanjima tokom kampa. Najznačnije aktivnosti delegacije odnose se na brojne bilateralne i multilateralne sastanke tokom kojih je uspostavljen bliži kontakt i dogovorene zajedničke aktivnosti sa srodnim organizacijama poput mladih socijaldemokrata Belgije, Holandije, Palestine, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije...
- Ovaj festival umnogome je značajan za sve one koji su politički aktivni i koji veruju u principe za koje se, kao mlade socijaldemokrate i socijaldemokratkinje, zajedno borimo " izjavila je predsednica LSVO Dragana Dukić, koja je i predvodila delegaciju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine na ovom skupu.
- On predstavlja jedinstvenu priliku da se razmene iskustva sa istomišljenicima iz celog sveta, da se shvati sama srž socijaldemokratije, ali i da se oseti energija koja motiviše i učvršćuje veru u ono što nas nagoni na politički aktivizam danas. Sigurna sam da svaki IUSY Festival promeni mnogo ljudi, čineći ih boljim osobama, a time utiče i na svet celokupno, te je njegova vrednost i važnost mnogostruka - istakla je Dragana Dukić.

Istorijska godina

Ova godina je istorijska za austrijsku socijaldemokratiju jer se obeležava stogodišnjica rođenja Bruna Kreiskog, verovatno najuticajnijeg i najvažnijeg socijaldemokrate i političara posleratne Austrije. U nameri da nas podsete na značaj onog šta je zastupao i koje je stanovište imao, organizovan je IUSY festival u znak sećanja na njega. Za sve učesnike kampa rođendan ovog borca bio je razlog za slavlje i diskusiju mladih socijalista iz svih krajeva sveta o budućnosti ideje jednakosti, slobode i solidarnosti.

(BILSV, 03.08.2011.)




Omladina LSV | Četvrtak, 16. 04. 2015. | Komentara: 0

Nenad Bogdanov predsednik LSVO Zrenjanin

ZRENJANIN - Na redovnoj godišnjoj Izbornoj skupštini Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin izabrano je novo rukovodstvo - predsednik i potpredsednik.
Omladina LSV | Sreda, 15. 04. 2015. | Komentara: 0

Novo rukovodstvo Omladine LSV u Somboru

SOMBOR - Na redovnoj Izbornoj skupštini Gradske organizacije Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor izabrano je novo rukovodstvo.
Omladina LSV | Petak, 10. 04. 2015. | Komentara: 0

Raspisani izbori u Omladini Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD – Izvršni odbor LSVO na svojoj 4. sednici, održanoj 07. aprila u Novom Sadu, doneo je odluku o raspisivanju izbora u Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Izborne radnje počinju 9. aprila, a završavaju se 19. aprila, dok će Skupština LSVO biti održana 23. maja 2015. godine u Kovačici. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook