LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.

LSV

- Protivimo se učestalim pokušajima da se preoblikuje istorija i da se uruši značaj antifašističke borbe u Drugom svetskom ratu izjednačavanjem antifašista sa onima koji to nisu bili, čime se opravdavaju zločini i rehabilituje fašizam. Postoji obaveza podsećanja današnjih generacija na tekovine antifašističke borbe, jer oni koji ne poznaju svoju istoriju, osuđeni su da je ponove. Mi ćemo i dalje negovati pozitivna nasleđa prošlosti, među kojima je antifašizam kao trajno civilizacijsko dostignuće, i s ponosom i poštovanjem se sećati heroja antifašizma – navodi se u saopštenju LSVO Novi Sad.

Podsetimo da su omladinke i omladinci prošle godine, kada je obeleženo 100 godina od rođenja Svetozara Markovića i 70 godina od njegove smrti, zatekli grobno mesto ovog znamenitog borca protiv fašizma u potpunosti zapušteno i ruinirano. Tada su organizovali radnu akciju čišćenja i uradili ono što gradski čelnici nisu našli za shodno da učine.

 (BILSV, 07.07.2014)



Omladina LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad je nama glavni grad!

NOVI SAD, 1. februar - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležio je danas Dan grada.
Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu. 
Omladina LSV | Utorak, 11. 08. 2015. | Komentara: 0

Mladi beže zbog sistemskih problema

ZRENJANIN – Mladi u Srbiji već 25 godina nemaju mnogo razloga za radost, a od kada su na vlasti isti oni koji su 90-ih izazvali egzodus preko 200.000 visokoobrazovanih mladih stanovnika Srbije, situacija je još gora, dok je bekstvo najpametnijih i najobrazovanijih iz napredne Srbije veće nego tada, istakao je danas predsednik  Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Bogdanov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook