LSVO obeležio Dan tolerancije u Kikindi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

LSVO obeležio Dan tolerancije u Kikindi

KIKINDA - Povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, Gradski odbor Omladine LSV Kikinda organizovao je  danas uličnu akciju sa ciljem podizanja svesti javnosti, naročito mladih, o postojanju diskriminacije na svim nivoima, ali i njihovoj ličnoj ulozi u borbi protiv mržnje i predrasuda.

Omladina LSV Kikinda

Kako je kazala predsednica kikindske Omladine LSV Andrea Černji, Zakon o zabrani diskriminacije u Srbiji je usvojen, ali “imamo priliku da vidimo da se čak i u našem gradu, inače tolerantnom, građani susreću sa raznim grafitima mržnje, ali i povremenim napadima na osobe koje su drugačije”.

- Naša odgovornost je da se ovakvim ispadima mržnje najoštrije suprostavimo, jer ako budemo ćutali, pitanje je da li će sutra neko nas ili naše bližnje napasti i osuditi samo jer smo po nečemu drugačiji- navela je Černji.

- Vrlo je važno da se sazna ko stoji i ko podržava ove grupacije, jer je jasno da Vojvodina može postojati samo kao zajednica ravnopravnih i slobodnih ljudi, slobodnih građana, svih vera, nacija i svih političkih demokratskih opcija.
Ona je podsetila da je, prema Deklaraciji Ujedinjenih nacija ustanovljenoj 1995. godine u Parizu, tolerancija prihvatanje činjenice da "ljudska bića, prirodno različita po izgledu, položaju, govoru, ponašanju i vrednostima imaju pravo da žive i budu to sto jesu".

- Danas smo tu da kažemo - Vojvodina je naša kuća, Kikinda je naša kuća, da smo jednaki, da smo ravnopravni, i da će Omladina LSV, kao i do sada, biti prva u redu borbe za društvo tolerancije- zaključila je predsednica GrO LSVO Kikinda.

(BILSV, 16.11.2011.)



Omladina LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad je nama glavni grad!

NOVI SAD, 1. februar - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležio je danas Dan grada.
Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu. 
Omladina LSV | Utorak, 11. 08. 2015. | Komentara: 0

Mladi beže zbog sistemskih problema

ZRENJANIN – Mladi u Srbiji već 25 godina nemaju mnogo razloga za radost, a od kada su na vlasti isti oni koji su 90-ih izazvali egzodus preko 200.000 visokoobrazovanih mladih stanovnika Srbije, situacija je još gora, dok je bekstvo najpametnijih i najobrazovanijih iz napredne Srbije veće nego tada, istakao je danas predsednik  Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Bogdanov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook