LSVO obeležio Dan tolerancije u Kikindi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

LSVO obeležio Dan tolerancije u Kikindi

KIKINDA - Povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, Gradski odbor Omladine LSV Kikinda organizovao je  danas uličnu akciju sa ciljem podizanja svesti javnosti, naročito mladih, o postojanju diskriminacije na svim nivoima, ali i njihovoj ličnoj ulozi u borbi protiv mržnje i predrasuda.

Omladina LSV Kikinda

Kako je kazala predsednica kikindske Omladine LSV Andrea Černji, Zakon o zabrani diskriminacije u Srbiji je usvojen, ali “imamo priliku da vidimo da se čak i u našem gradu, inače tolerantnom, građani susreću sa raznim grafitima mržnje, ali i povremenim napadima na osobe koje su drugačije”.

- Naša odgovornost je da se ovakvim ispadima mržnje najoštrije suprostavimo, jer ako budemo ćutali, pitanje je da li će sutra neko nas ili naše bližnje napasti i osuditi samo jer smo po nečemu drugačiji- navela je Černji.

- Vrlo je važno da se sazna ko stoji i ko podržava ove grupacije, jer je jasno da Vojvodina može postojati samo kao zajednica ravnopravnih i slobodnih ljudi, slobodnih građana, svih vera, nacija i svih političkih demokratskih opcija.
Ona je podsetila da je, prema Deklaraciji Ujedinjenih nacija ustanovljenoj 1995. godine u Parizu, tolerancija prihvatanje činjenice da "ljudska bića, prirodno različita po izgledu, položaju, govoru, ponašanju i vrednostima imaju pravo da žive i budu to sto jesu".

- Danas smo tu da kažemo - Vojvodina je naša kuća, Kikinda je naša kuća, da smo jednaki, da smo ravnopravni, i da će Omladina LSV, kao i do sada, biti prva u redu borbe za društvo tolerancije- zaključila je predsednica GrO LSVO Kikinda.

(BILSV, 16.11.2011.)



Omladina LSV | Četvrtak, 16. 04. 2015. | Komentara: 0

Nenad Bogdanov predsednik LSVO Zrenjanin

ZRENJANIN - Na redovnoj godišnjoj Izbornoj skupštini Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin izabrano je novo rukovodstvo - predsednik i potpredsednik.
Omladina LSV | Sreda, 15. 04. 2015. | Komentara: 0

Novo rukovodstvo Omladine LSV u Somboru

SOMBOR - Na redovnoj Izbornoj skupštini Gradske organizacije Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor izabrano je novo rukovodstvo.
Omladina LSV | Petak, 10. 04. 2015. | Komentara: 0

Raspisani izbori u Omladini Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD – Izvršni odbor LSVO na svojoj 4. sednici, održanoj 07. aprila u Novom Sadu, doneo je odluku o raspisivanju izbora u Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Izborne radnje počinju 9. aprila, a završavaju se 19. aprila, dok će Skupština LSVO biti održana 23. maja 2015. godine u Kovačici. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook