Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

ZRENJANIN - Današnjom akcijom pod nazivom „Budi deo naše kuće" članice i članovi Omladine GrO LSV Zrenjanin ukazali su na položaj mladih u Srbiji, kao i na to da rešavanje problema mladih nije moguće bez njihovog učešća u procesu donošenja odluka koje ih se tiču.

Mladi moraju

Predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin Božana Vukadinović, kao ključne probleme mlade populacije, istakla je nezaposlenost i obrazovanje.

- Mi se zalažemo da obrazovanje bude svima dostupno, da svako ima pravo na školovanje na svom jeziku, da je potrebno negovanje multikulturalnosti i da imamo pravo na rad. Zato moramo da se  izborimo za više radnih mesta za nas mlade – istakla je Božana Vukadinović. Ona je dodala da rešavanje ovih problema nije moguće bez aktivnog učešća omladine u procesu donošenja odluka, koje se tiču njih samih.

-Akcionim planom politike za mlade želimo da izgradimo demokratsko društvo solidarnosti, slobode, ravnopravnosti i socijalne pravde, u kojem je dostojanstvo mladih zagarantovano socijalnom, pravnom i ekonomskom sigurnošću. Dakle, želimo perspektivu za nas same u Srbiji – poručila je Božana Vukadinović.

(BILSV, 28.11.2011.)



Omladina LSV | Sreda, 25. 02. 2015. | Komentara: 0

Pisma ministru prosvete sve dok ne odgovori!

NOVI SAD, 25. februar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) uputila je danas pismo ministru prosvete Srđanu Verbiću u kojem ga poziva na hitnu reakciju i sastanak budući da se na državnim i privatnim fakultetima u Srbiji studenti školuju za oko 140 nepostojećih zanimanja. LSVO poručuje i da će novo pismo poslati sutra i tako svakog dana dok ministar ne odgovori.
Pismo upućeno ministru možete pročitati u nastavku:
Omladina LSV | Nedelja, 30. 11. 2014. | Komentara: 0

Kikindskim školama neophodan poljoprivredni smer

KIKINDA – Gradski odbor omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda pokrenuo je inicijativu za uvođenje poljoprivrednog smera u neku od srednjih škola u Kikindi. 
Omladina LSV | Četvrtak, 23. 10. 2014. | Komentara: 0

Omladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad (GrO LSVO NS) danas je, povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, položila venac na Spomen groblju u Novom Sadu i minutom ćutanja održala pomen žrtvama i palim borcima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook