Omladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 23. 10. 2014. | Komentara: 0

Omladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad (GrO LSVO NS) danas je, povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, položila venac na Spomen groblju u Novom Sadu i minutom ćutanja održala pomen žrtvama i palim borcima.

LSV

- Danas je prilika da odamo poštu svim antifašistima koji su učestvovali u borbama za oslobođenje Novog Sada i izvojevali slobodu za buduće generacije. Nikada ne smemo da zaboravimo heroje koji su dali živote boreći se protiv zločinačke fašističke ideologije – ističe se u saopštenju GrO LSVO Novi Sad.

Oni navode da, iako pobeđen u Drugom svetskom ratu, fašizam u izmenjenim oblicima, ali jednako mračnom idejom i danas postoji i zato borba protiv fašizma i dalje traje.

- Istoveremeno sa obeležavanjem 70 godina oslobođenja od fašizma na ulicama Vojvodine dešavaju se incidenti koji su povezani sa etnički motivisanom mržnjom. Ovakva divljanja ekstremističkih i profašističkih grupa su nedopustiva i moraju biti najstrože sankcionisana. Naša obaveza je da sačuvamo i negujemo toleranciju i solidarnost u multietničkoj sredini kakva je Vojvodina i da ne dozvolimo da zavladaju mržnja i nasilje – zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora LSVO Novi Sad.


(BILSV, 23.10.2014)



Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.
Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.
Omladina LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Bojana Begović na čelu LSVO

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održanoj danas u Kovačici, izabrano je novo rukovodstvo LSVO. Za predsednicu je izabrana Bojana Begović, a za potpredsednike Vladan Keljević, Nenad Vezmar i Andrej Bačić. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook