Ostavite Teslu na miru!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 02. 03. 2014. | Komentara: 0

Ostavite Teslu na miru!

NOVI SAD - Omladina LSV najoštrije protestuje zbog najave da se posmrtni ostaci Nikole Tesle nekakvim sporazumom ministarke energetike i SPC sele iz muzeja koji nosi njegovo ime u portu Hrama Svetog Save.

LSV

Kako se navodi u saopštenju LSVO, poslednje što je zaslužio čovek koji je toliko učinio za nauku jeste da mu sele urnu posle skoro pola veka ne bi li proizveli još jedan medijski događaj u predizbornoj trci.

Objašnjenje da će mu u porti hrama biti podignut spomenik nije dovoljno dobar razlog.

Koliko je poznato, niko od njegove familije na tome ne insistira, malo je verovatno i da bi se sam sa time složio, niti uopšte ima bilo kakvog osnova da se tim povodom u jeku predizborne kampanje potpisuje takav Sporazum.

A pogotovo, da taj sporazum potpisuju ministarka energetike, predsednik privremenog gradskog veća u Beogradu Siniša Mali i Srpska pravoslavna crkva.

Ako neko hoće da mu gradi spomenik u porti hrama, neka izvoli, ali neka Teslinu urnu ostavi tamo gde joj je i mesto – u muzeju koji čuva njegovu zaostavštinu.

(BILSV, 02.03.2014)



Omladina LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Hitno sanirati ruinirane objekte

NOVI SAD, 22. jul - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pre samo nekoliko dana upozorio je da postoji veliki broj objekata u Novom Sadu koji su u ruiniranom stanju zbog čega preti opasnost usled njihovog urušavanja.
Omladina LSV | Subota, 19. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO upozorava na oronule fasade

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Novi Sad juče je na Keju žrtava racije održao akciju pod nazivom „Pazi se fasada!“. Omladinci i omladinke su izložili fotografije dotrajalih fasada i ruiniranih zgrada u Novom Sadu i kroz razgovor sa sugrađanima upozorili na opasnost koja preti usled urušavanja istih.
Omladina LSV | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook