Ostavite Teslu na miru!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 02. 03. 2014. | Komentara: 0

Ostavite Teslu na miru!

NOVI SAD - Omladina LSV najoštrije protestuje zbog najave da se posmrtni ostaci Nikole Tesle nekakvim sporazumom ministarke energetike i SPC sele iz muzeja koji nosi njegovo ime u portu Hrama Svetog Save.

LSV

Kako se navodi u saopštenju LSVO, poslednje što je zaslužio čovek koji je toliko učinio za nauku jeste da mu sele urnu posle skoro pola veka ne bi li proizveli još jedan medijski događaj u predizbornoj trci.

Objašnjenje da će mu u porti hrama biti podignut spomenik nije dovoljno dobar razlog.

Koliko je poznato, niko od njegove familije na tome ne insistira, malo je verovatno i da bi se sam sa time složio, niti uopšte ima bilo kakvog osnova da se tim povodom u jeku predizborne kampanje potpisuje takav Sporazum.

A pogotovo, da taj sporazum potpisuju ministarka energetike, predsednik privremenog gradskog veća u Beogradu Siniša Mali i Srpska pravoslavna crkva.

Ako neko hoće da mu gradi spomenik u porti hrama, neka izvoli, ali neka Teslinu urnu ostavi tamo gde joj je i mesto – u muzeju koji čuva njegovu zaostavštinu.

(BILSV, 02.03.2014)



Omladina LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad je nama glavni grad!

NOVI SAD, 1. februar - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležio je danas Dan grada.
Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu. 
Omladina LSV | Utorak, 11. 08. 2015. | Komentara: 0

Mladi beže zbog sistemskih problema

ZRENJANIN – Mladi u Srbiji već 25 godina nemaju mnogo razloga za radost, a od kada su na vlasti isti oni koji su 90-ih izazvali egzodus preko 200.000 visokoobrazovanih mladih stanovnika Srbije, situacija je još gora, dok je bekstvo najpametnijih i najobrazovanijih iz napredne Srbije veće nego tada, istakao je danas predsednik  Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Bogdanov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook