Osuda incidenta na Filozofskom fakultetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 10. 2014. | Komentara: 0

Osuda incidenta na Filozofskom fakultetu

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudila incident koji se tokom vikenda dogodio na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
 
LSV

Naime, kako mediji prenose, u subotu oko ponoći je grupa mladića sa fašističkim obeležjima upala na Filozofski fakultet gde i dalje traje studentski protest i pretukla jednog mladića i nasrnula na dve devojke. LSVO smatra da je nedopustivo da se delovanje fašističkih grupacija i dalje toleriše u našem društvu.
 
- Postavljamo pitanje koje strukture društva održavaju i podstiču fašizam i fašističke grupe i zašto su studenti meta ovih organizacija. Takođe se postavlja pitanje da li u Srbiji danas postoji sloboda misli i javnog izražavanja mišljenja – navedeno je u saopštenju LSVO.
 
Omladina LSV podvlači da je delovanje fašističkih grupa za jednu demokratsku državu nedopustivo i poziva nadležne organe da ispitaju odgovornost počinioca ovog napada i otkriju kojoj organizaciji pripadaju.
 
(BILSV, 13.10.2014)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook