Osuda incidenta na Filozofskom fakultetu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 10. 2014. | Komentara: 0

Osuda incidenta na Filozofskom fakultetu

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudila incident koji se tokom vikenda dogodio na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
 
LSV

Naime, kako mediji prenose, u subotu oko ponoći je grupa mladića sa fašističkim obeležjima upala na Filozofski fakultet gde i dalje traje studentski protest i pretukla jednog mladića i nasrnula na dve devojke. LSVO smatra da je nedopustivo da se delovanje fašističkih grupacija i dalje toleriše u našem društvu.
 
- Postavljamo pitanje koje strukture društva održavaju i podstiču fašizam i fašističke grupe i zašto su studenti meta ovih organizacija. Takođe se postavlja pitanje da li u Srbiji danas postoji sloboda misli i javnog izražavanja mišljenja – navedeno je u saopštenju LSVO.
 
Omladina LSV podvlači da je delovanje fašističkih grupa za jednu demokratsku državu nedopustivo i poziva nadležne organe da ispitaju odgovornost počinioca ovog napada i otkriju kojoj organizaciji pripadaju.
 
(BILSV, 13.10.2014)



Omladina LSV | Ponedeljak, 01. 02. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad je nama glavni grad!

NOVI SAD, 1. februar - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležio je danas Dan grada.
Omladina LSV | Ponedeljak, 05. 10. 2015. | Komentara: 0

Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

NOVI SAD - Povodom 27. godišnjice od "Jogurt revolucije", Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu. 
Omladina LSV | Utorak, 11. 08. 2015. | Komentara: 0

Mladi beže zbog sistemskih problema

ZRENJANIN – Mladi u Srbiji već 25 godina nemaju mnogo razloga za radost, a od kada su na vlasti isti oni koji su 90-ih izazvali egzodus preko 200.000 visokoobrazovanih mladih stanovnika Srbije, situacija je još gora, dok je bekstvo najpametnijih i najobrazovanijih iz napredne Srbije veće nego tada, istakao je danas predsednik  Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Bogdanov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook