Otkud Demokratska stranka na protestu sa Dverima?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 06. 10. 2014. | Komentara: 0

Otkud Demokratska stranka na protestu sa Dverima?

NOVI SAD - Šokirani smo vešću da Demokratska stranka sa pripadnicima Dveri organizuje i podržava proteste na kojima se promoviše netrpeljivost, saopoštila je danas Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV
 
Oni u saopštenju pitaju kako drugačije tumačiti proteste protiv azilanata u beogradskoj opštini Mladenovac u kojima učestvuje predsednik te opštine Dejan Čokić (DS), a koje podržavaju predsednik beogradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović (DS), predsednik opštine Smederevske Palanke Radoslav Milojičić (DS), te Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola iz Nove Srbije i Vladan Glišić iz Dveri.
 
- Činjenica da su Dveri protiv azilanata nije iznenađenje jer je reč o organizaciji na čijoj se „porodičnoj šetnji“ skandiralo Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću, a zatim i „Ubij pedera“. Ne iznenađuje nas ni činjenica da sa Demokratskom strankom, koju na sva usta kritikuju po medijima, Dveri ipak mogu sarađuju, jer je njihov politički pragmatizam nadaleko poznat – ističe Omladina LSV.
 
Oni dodaju da ih u svemu tome čude funkcioneri Demokratske stranke, među kojima je i Branimir Kuzmanović koji je generalni sekretar DS.
 
- Jesu li to vrednosti za koje se oni zalažu i je li to vizija evropske Srbije koju oni zagovaraju? Ako su ovo u stanju, da organizuju i podrže ovakve skupove i sa ovakvim političkim partnerima, onda su za te funkcionere DS ljudska prava, a naročito ljudska solidarnost, po svoj prilici samo teme za političke tribine i nastupe. I ništa više – zaključuje se u saopštenju LSVO.
 
(BILSV, 06.10.2014)



Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2017. | Komentara: 0

Prevazići politiku sukoba zarad bolje budućnosti za mlade

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine, mladi Liberalno demokratske partije, Demokratska omladina, Inicijativa mladih za ljudska prava, Socijaldemokratska omladina i Asocijacija mladih SDA Sandžaka upućuju poziv svim predstavnicima vlasti u Srbiji da rade na uspostavljanju politike pomirenja i stabilnosti kao glavnog političkog diskursa, umesto politike koju karakteriše rast tenzija i nacionalizma u regionu, a koju smo u velikoj meri imali prilike da vidimo u prethodnom periodu.
Omladina LSV | Petak, 30. 12. 2016. | Komentara: 0

Vlast da predoči mere za mlade u 2017. godini

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje da Vlada Republike Srbije, a naročito Ministarstvo za sport i omladinu, jasno predoči šta i kako misli da uradi u vezi sa položajem mladih ljudi u ovoj zemlji tokom iduće godine.
Omladina LSV | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Odgovorni za stradanje gardista moraju imati ime i prezime

Republika Srbija je dužna da angažuje sve svoje nadležne organe i službe i konačno saopšti, najpre roditeljima, a zatim i celokupnoj javnosti punu istinu o stradanju dvojice gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook