Podrška Somborskom letu za mlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 03. 08. 2011. | Komentara: 0

Podrška Somborskom letu za mlade

LSVOSOMBOR - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor dala je punu podršku projektu Somborsko leto za mlade, koje treći put za redom priređuju nevladine organizacije koje se bave mladima.

Kao i prethodnih godina, mladi su se udružili da zajedničkim snagama, uz minimalna sredstva, organizuju bogat kulturni i zabavni program za mlade koji ostaju preko leta u Somboru. Inicijativa je pokrenuta pošto mladi pokazuju veoma slabo interesovanje za manifestacije koje se organizuju od strane Gradske uprave, a za koje i oni, kao svi drugi Somborci, preko budžeta izdvajaju značajna sredstva.

- Po našem mišljenju, trebalo bi napraviti opsežnu anketu ili sačiniti listu predloga mladih u vezi sa sadržajem Somborskog leta. Upravo su mladi ti koji bi svojim učešćem doprineli aktuelnosti i dinamici dešavanja letnjih dana u gradu, što je najveća slabost ovako koncipiranog Somborskog leta " navodi se u saopštenju LSVO Sombor.
- Takođe bismo podsetili da je somborski Dom omladine i dalje u nefunkcionalnom stanju, uprkos tome što je hrvatska "Lura" prilikom kupovine "Somboleda" izdvojila 100 hiljada evra za grad Sombor, od kojih je 70 hiljada namenjeno za rekonstrukciju Doma omladine. Od tada je prošlo dosta godina, a Dom omladine i dalje ne koriste oni kojima je namenjen. Čak ni letnja bašta, u kojoj bi se mogao održati deo programa Leta za mlade nije u zavidnom stanju " istaknuto je u saopštenju.

Ovim putem LSVO apeluje na nadležne da obezbede finansijska sredstva i privedu nameni Dom omladine, čime bi omogućili onima koji volonterski organizuju Somborsko leto za mlade da imaju prostor u kojem će preko cele godine moći da organizuju kulturna, edukativna i zabavna dešavanja za mlade.

Gradski odbor Omladine




Omladina LSV | Utorak, 24. 01. 2017. | Komentara: 0

Prevazići politiku sukoba zarad bolje budućnosti za mlade

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine, mladi Liberalno demokratske partije, Demokratska omladina, Inicijativa mladih za ljudska prava, Socijaldemokratska omladina i Asocijacija mladih SDA Sandžaka upućuju poziv svim predstavnicima vlasti u Srbiji da rade na uspostavljanju politike pomirenja i stabilnosti kao glavnog političkog diskursa, umesto politike koju karakteriše rast tenzija i nacionalizma u regionu, a koju smo u velikoj meri imali prilike da vidimo u prethodnom periodu.
Omladina LSV | Petak, 30. 12. 2016. | Komentara: 0

Vlast da predoči mere za mlade u 2017. godini

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine apeluje da Vlada Republike Srbije, a naročito Ministarstvo za sport i omladinu, jasno predoči šta i kako misli da uradi u vezi sa položajem mladih ljudi u ovoj zemlji tokom iduće godine.
Omladina LSV | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Odgovorni za stradanje gardista moraju imati ime i prezime

Republika Srbija je dužna da angažuje sve svoje nadležne organe i službe i konačno saopšti, najpre roditeljima, a zatim i celokupnoj javnosti punu istinu o stradanju dvojice gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook