Predstavljanje programa javne politike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Petak, 21. 09. 2012. | Komentara: 0

Predstavljanje programa javne politike

BEOGRAD – Predstavnici Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Tijana Eter i Mišo Živanov učestvovali su programu organizacija "Transconflict" i Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), namenjenom pisanju politika zasnovanih na činjenicama i dokazima, održano je tokom prošlog vikenda u Beogradu, u hotelu "Palas".

LSV

Predstavnici LSVO su se prethodnih meseci bavili problemom diskriminacije i nepoštovanja ljudskih prava u obrazovnom sistemu Srbije, a podaci do kojih su stigli predstavljeni su u novoj javnoj politici koja nudi rešenje za ovaj problem. Pored velikog interesovanja učesnika, prezentacija LSV izazvala je pozitivne reakcije kako organizacije, tako i žirija koji su sa oduševljenjem konstatovali da je politika koju su predstavnici Lige ponudili ubedljivo najkvalitetnije realizovana i predstavljena.
- Mislim da je pre svega velika podrška unutar stranke i međusobni odnos koji imamo prema problemu, uticao na nas i obavezao da se posvetimo rešavanju ovog problema. Nije nas pokolebala ni obimnost posla ni problemi na koje smo nailazil, a koji su u pojedinim trenucima izgledali nerešivi. Nije nam na stranu išlo ni to što Tijana i ja, za razliku od većine učesnika, živimo van Beograda i što se mahom sve institucije nalaze baš tamo – naveo je Živanov. Napomenuo je i da je ovo tek početak velikog posla koji im predstoji, a da je veliki podsticaj to što su naišli na podršku tako značajnih partnera poput Transcoflicta i NDI. Profesorica Marijana Pajvančić, kao članica žirija, istakla je važnost rešavanja ovog pitanja, dok je savetnica Generalnog sekretara UN Kori Udovički izrazila zabrinutost u posledicama nerešavanja ovog problema. Događaju su prisustvovali i predstavnici svih stranaka učesnika, uključujući i potpredsednicu izvršnog odbora LSV Maju Sedlarević, portparolku LSV i članicu stručnog saveta za omladinsku politiku Aleksandru Jerkov kao i potpredsednicu LSVO Anu Kandić. Inače, programu u trajanju od pet meseci prisustvovali su predstavnici podmladaka svih paralamentarnih stranaka u Srbiji.

(BILSV, 21. 09. 2012.)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook