Protiv cenzure umetnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Petak, 18. 10. 2013. | Komentara: 0

Protiv cenzure umetnosti

NOVI SAD – Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad danas je, za vreme svečane sednice Skupštine grada Novog Sada, prekoputa novosadskog parlamenta, istakla transparent „Stop cenzuri“, usprotivivši se na taj način cenzuri u Kulturnom centru Novog Sada.

LSV

– Protekli period obeležila je katastrofalna kulturna politika u gradu, a poslednji takav primer je i cenzurisanje jednog od radova na izložbi studenata master studija Akademije umetnosti. Na ovaj način direktor Kulturnog centra Novi Sad Andrej Fajgelj je prekoračio svoja ovlašćenja i naneo sramotu i umetnosti i gradu koji je pre njegovog dolaska na čelo Kulturnog centra bio moderan, grad culture – navodi se u saopštenju Omladine GrO LSV Novi Sad. Dodaje se da se protive tome da umetnička dela prolaze „patriotsku“ i „crkvenu“ cenzuru.
 
(BILSV, 18. 10. 2013)



Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.
Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.
Omladina LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Bojana Begović na čelu LSVO

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održanoj danas u Kovačici, izabrano je novo rukovodstvo LSVO. Za predsednicu je izabrana Bojana Begović, a za potpredsednike Vladan Keljević, Nenad Vezmar i Andrej Bačić. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook