Protiv fašizma se moramo boriti svakodnevno

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Utorak, 21. 01. 2014. | Komentara: 0

Protiv fašizma se moramo boriti svakodnevno

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijademokrata Vojvodine Novi Sad danas je polaganjem venca na Spomenik „Porodica“ na Keju žrtava racije i minutom ćutanja održala pomen žrtvama pogroma iz 1942. godine.

LSV

Predsednik tog odbora Igor Novaković izjavio je tom prilikom da su u Novosadskoj raciji, pre 72 godine, pripadnici fašističke vojske i žandarmerije ubili i pod led Dunava bacili više od 1300 nevinih civila, i to samo zato što su bili pripadnici određenih nacionalnih grupa.

Kako je istakao, to su bili najcrnji dani u istoriji Novog Sada koji ne smeju nikada da se zaborave i treba da budu opomena i lekcija za budućnost.

- Fašističke vojske i fašistički režimi su pobeđeni u Drugom svetskom ratu, ali ne i fašizam i zato se protiv zlih ideja fašizma moramo boriti svakodnevno. Svedoci smo da ni danas građanke i građani ne mogu mirno da šetaju ulicama grada ukoliko su pripadnici etničkih, verskih ili seksualnih manjinskih grupa koje se razlikuju u odnosu na stavove koje propagiraju brojne desničarske grupe. Zadatak svih nas je da sprečimo pojavu i širenje mržnje i nasilja, a najbolji način za to je promocija multikulturalnosti, tolerancije i poštovanja različitosti – zaključio je Igor Novaković.

(BILSV, 21.01.2014)Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook