Samo na državnim fakultetima 136 nepostojećih zanimanja!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 17. 11. 2013. | Komentara: 0

Samo na državnim fakultetima 136 nepostojećih zanimanja!

NOVI SAD - Današnji svetski dan studenata, studenti u Srbiji dočekuju studirajući profesije koje ne postoje u šifrarniku zanimanja, pa samim tim kada ih završe ne mogu ni da pronađu adekvatan posao, saopštila je danas Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

Tim povodom, LSVO uputila je pre nekoliko dana ministru prosvete Tomislavu Jovanoviću molbu za sastanak o poboljšanju položaja studenata.

Postojeći šifrarnik zanimanja datira iz 1992. godine, dopunjavan je šest godina kasnije, ali nije usaglašen sa Zakonom o visokom obrazovanju iz 2005. godine, zbog čega su zanimanja, koja studenti stiču po Bolonjskom procesu, nepostojeća.

Samo na osnovnim akademskim studijama na državnim fakultetima u Srbiji LSVO je evidentirala 136 zanimanja koja nisu uneta u šifrarnik.

Omladina LSV je, ako treba, spremna da pročešlja i preostale stručne nazive za srednje škole, privatne fakultete, strukovne studije, pa i master studije kojih uopšte nema u ovom dokumentu i spisak dostavi ministarstvu.

Među zahtevima sa kojima će Omladina LSV izaći pred ministra prosvete jeste i da se uredi način bodovanja svakog predmeta, ali i da se zakonski uredi visina taksi koje studenti plaćaju fakultetu.


(BILSV, 17.11.2013)



Omladina LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Hitno sanirati ruinirane objekte

NOVI SAD, 22. jul - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pre samo nekoliko dana upozorio je da postoji veliki broj objekata u Novom Sadu koji su u ruiniranom stanju zbog čega preti opasnost usled njihovog urušavanja.
Omladina LSV | Subota, 19. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO upozorava na oronule fasade

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Novi Sad juče je na Keju žrtava racije održao akciju pod nazivom „Pazi se fasada!“. Omladinci i omladinke su izložili fotografije dotrajalih fasada i ruiniranih zgrada u Novom Sadu i kroz razgovor sa sugrađanima upozorili na opasnost koja preti usled urušavanja istih.
Omladina LSV | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook