Stvoriti perspektivu za mlade ljude

 
 
Izbori u LSV
Omladina LSV | Petak, 12. 08. 2011. | Komentara: 0

Stvoriti perspektivu za mlade ljude

LSVOZRENJANIN - Gradska organizacija Omladine LSV Zrenjanin saopštila je danas da LSVO kroz Akcioni plan politike za mlade nastoji da izgradi demokratsko društvo solidarnosti, slobode, ravnopravnosti, socijalne pravde, u kojem će obrazovanje biti dostupno svima.

- Zalaganje za mir, poštovanje ljudskih prava i sloboda, organizovanje mladih i politika prema mladima (Zakoni o omladinskim organizacijama na nivou Republike Srbije, integrisanje mladih u sve društvene tokove), zapošljavanje, zdravlje mladih, kao i međunarodna saradnja su glavna polja našeg delovanja" navodi se u saopštenju. Takođe piše da se LSV zalaže za stvaranje perspektive za mlade u Srbiji i Vojvodini, a naročito za to da oni ostanu u svojim sredinama, gde će aktivnim učešćem  u procesu donošenja odluka i interesovanjima, oplemeniti i unaprediti svoju okolinu i uneti novu dinamiku, tj. mladalački entuzijazam i pozitivnu energiju.

- Važno je da što više mladih ljudi bude uključeno u   proces  donošenja odluka, kako na lokalnom, tako i na višim nivoima" piše u saopštenju LSVO Zrenjanin.
Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 1988. godine 12. avgust kao Svetski dan mladih. Ovaj dan se od tada proslavlja kako bi se ukazalo na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice i kako bi se naglasile bitne teme za njih.

(BILSV, 12.08.2011.)

 
Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook