Svoj deci omogućiti lečenje u inostranstvu o trošku države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 05. 10. 2013. | Komentara: 0

Svoj deci omogućiti lečenje u inostranstvu o trošku države

ZRENJANIN – Članovi i članice zrenjaninske Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine su 03. oktobra, na Međunarodni dan dece, obišli pedijatrijsko odeljenje Opšte bolnice “Đorđe Jovanović“ i tom prilikom apelovali na nadležne za vođenje zdravstvene politike u Vojvodini i Srbiji da omoguće svoj deci, kojoj je to neophodno, lečenje u inostranstvu o trošku države.

LSV

- U prethodnom periodu smo slušali dosta o ovoj temi i najave da će Pravilnik, koji reguliše ovu oblast, biti izmenjen. Međutim niko od nadležnih nije izašao pred javnost i objasnio da li i u kojoj meri je proširena lista kategorija najmlađih pacijenata kojima će biti omogućeno lečenje u inostranstvu –istakao je predsednik Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Mišković.

On je dodao da mladi ligaši i ligašice zahtevaju i da država i lokalne samouprave, odnosno u ovom slučaju Grad Zrenjanin, iz svojih budžeta omoguće više sredstava za lečenje i da se na taj način poboljša stanje u zdravstvu. Mišković je ovom prilikom podsetio da je društvo onoliko odgovorno koliko se brine o deci i mladima.

- Deca koju smo posetili, imaju tu sreću da se nalaze u pravim rukama i da se leče u solidnim uslovima. Međutim, nikad ne može biti previše brige i pažnje usmerene ka njima i uvek može da se učini više. Nadam se da će naši skromni pokloni deci i odeljenju pedijatrije pomoći, jer su naša deca naša budućnost. Mi smo ih danas posetili kako bismo ih makar za nijansu oraspoložili i izmamili im poneki osmeh na licima dok borave ovde. Nadam se da ćemo u narednom periodu svi zajedno više činiti da naša deca dobijaju najbolje od našeg društva – zaključio je Mišković.

(BILSV, 05.10.2013)



Omladina LSV | Četvrtak, 14. 04. 2016. | Komentara: 0

Begović: Mladi nezaposleni i marginalizovani

NOVI SAD - Predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Begović izjavila je za Tanjug da su mladi danas potpuno marginalizovani i nisu uključeni u procese odlučivanja. Ona je kao najveći problem mladih navela nezaposlenost.
Omladina LSV | Petak, 25. 03. 2016. | Komentara: 0

Nećemo da nam prijatelji odlaze iz zemlje!

NOVI SAD, 25. mart - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je mladima, predstavnicima civilnog sektora i studentskih organizacija predstavila svoj program koji obuhvata predloge za rešavanje najvećih problema sa kojima se mladi danas suočavaju.
Omladina LSV | Utorak, 23. 02. 2016. | Komentara: 0

LSVO potpisala Sporazum o saradnji sa Forumom mladih SDP BiH

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) potpisala je Sporazum o saradnji sa Forumom mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (FOM SDP BIH). Takođe, potpisan je i Sporazum o saradnji između Gradskog odbora LSVO Novi Sad i Kantonalnog odbora FOM SDP BiH Sarajevo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook