Vožnja biciklom za očuvanje planete Zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 23. 04. 2012. | Komentara: 1

Vožnja biciklom za očuvanje planete Zemlje

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je juče vožnju biciklima povodom „Dana planete Zemlje“. Omladinke i omladinci su, zajedno sa građankama i građanima, odvozali turu biciklima, pokazujući na taj način simbolično brigu o očuvanju životne sredine.

Zrenjanin bicikli

Prvobitno najavljena akcija čišćenja parka je odložena zbog loših vremenskih uslova.
- Cilj današnjeg performansa je da našim sugrađankama i sugrađanima ukažemo na neophodnost postojanja ekološke svesti, odnosno da ukažemo na zagađivanje vazduha i vode, radioaktivno zračenje, iscrpljivanje nenadoknadivih energenata i drugo. Ideja je bila da se današnjom akcijom apeluje na značaj zdravije životne sredine i da pozovemo i druge da svojim primerom upozore na ovaj problem, međutim zbog loših vremenskih uslova, samo smo se provozali biciklima, što su građanke i građani pozdravili, a čišćenje parka smo morali da odložimo za drugu priliku – izjavila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine LSV Zrenjanin. Ona je podsetila da je jako važno da čovek postane odgovorniji prema prirodi, i dodajući da su omladinke i omladinci Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu hteli da ukažu na to da treba sačuvamo naš grad, jer mi živimo ovde. Međunarodni „Dan planete Zemlje“ koji se obeležava 22. aprila, obeležen je danas širom Srbije različitim manifestacijama u cilju skretanja pažnje građankama i građanima na značaj očuvanja prirode.   

(BILSV, 23.04.2012.)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook