Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine duboko je razočarana odlukom Suda Bosne i Hercegovine da se optuženik za ratne zločine, komandant Armije BiH Naser Orić oslobodi otpužbi.

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi obračunu sa počioniocima ratnih zločina u Bosni  i Hercegovini, ali i celom regionu.

Nažalost, oslobađajuće presude postale su praksa u procesima protiv osumnjičenih za ratne zločine, kako u BIH, tako i u Srbiji i Hrvatskoj.

U svetlu toga, LSV smatra skandaloznom odluku Vlade Srbije da se daju garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, osumnjičenog za zločin genocida, kao i odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom se odbacuje optužnica protiv pet pripadnika Vojske Republike Srpske u slučaju Štrpci.

Suočavanje sa mračnom stranicom istorije zemalja nastali na zgarištu Jugoslavije jedna je od pretpostavki za stvaranjem normalnih i zdravih društava.

Nažalost, ovakav odnos prema sudskim postupcima protiv optuženika za najteža krivična dela u ratu govori da ne postoji spremnost za raskidanje veza sa ratnim politikama devedesetih.

Te ratne politike žive i dalje i ne dozvoljavaju napredak naših država.

Vreme je da neozbiljna i opasna ratna igra u miru prestane!


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Autonomija Vojvodine je korisna za čitavu Srbiju

NOVI SAD – Komentarišući najavu potpredsednika Skupštine Vojvodine Milivoja Vrebalova da će u septembru DS razgovarati s koalicionim partnerima u pokrajinskom parlamentu kako bi se pokrenula inicijativa za izmenu Ustava Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za list Danas rekao da je LSV spremna da podrži svaku inicijativu koja ide u pravcu ostvarivanja Liginog programa, što znači zakonodavna, sudska i izvršna vlast u Pokrajini, kao i zagarantovani izvorni prihodi i imovina.
Izjave | Sreda, 03. 07. 2013. | Komentara: 0

Važna uloga Vojvodine u evrointegracijama

NOVI SAD – Predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine, Maja Sedlarević ocenila je juče za TV Panoniju da je od datuma za otpočinjanje pregovora o pristupanju Evropskoj uniji bitnije šta će sve u toku tih pregovora biti urađeno.
Događaji | Utorak, 02. 07. 2013. | Komentara: 0

Kad će reforme o kojima priča Dinkić deset godina?

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik ukazao je danas da je prilikom usvajanja budžeta za 2013. planirano da godišnji deficit bude 121,9 milijardi dinara, a da je on pre istega prvog polugodišta dostigao 93,6 miliona dinara, što je 4,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook