Otezanje suđenja podsticaj za nove napade na antifašiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 19. 07. 2018. | Komentara: 0

Otezanje suđenja podsticaj za nove napade na antifašiste

Novi Sad, 19. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da na bilo koji način utiče na sudski proces i rad pravosuđa. 

Ipak, činjenica da ni jedanaest godina nije dovoljno za to da odgovorni za napad na kolonu antifašista 7. oktobra 2007. godine u Novom Sadu budu osuđeni, velika je mrlja na obrazu ove zemlje.

LSV

Ovoliko otezanje, umesto brze i oštre kazne, pokazuje da bi napad antifašiste u Republici Srbiji mogao proći nekažnjeno.

Ujedno, to je i podsticaj za nove napade na sve one koji ne dozvoljavaju da se zaborave žrtve koje je ova zemlja podnela u borbi protiv fašizma i koji bi bili spremni da sutra ponovo izađu na ulicu i zaustave neonaciste u pokušaju da proslave rođendan Hajnriha Himlera ili nekog drugog zločinca.

Ono što je potpuno sigurno jeste da, kao ni pre skoro jedanaest godina, Liga socijaldemokrata Vojvodine to neće dozvoliti.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak




Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati. Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.
Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook