Otvoreno pismo premijeru Ivici Dačiću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 03. 10. 2012. | Komentara: 1

Otvoreno pismo premijeru Ivici Dačiću

NOVI SAD, 3. oktobar – Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine uputili su danas predsedniku Vlade Republike Srbije Ivici Dačiću otvoreno pismo u kojem se navodi:

LSV

Poštovani predsedniče,

Povodom zahteva koji Vam je uputio patrijarh srpski Irinej da “autoritetom predsednika Vlade” onemogućite održavanje izložbe fotografija i Parade ponosa, petoro narodnih poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine Vam se obraća sa svojim zahtevom.

Zahtevamo od vas da autoritetom predsednika Vlade omogućite poštovanje Ustava, prema kom je Republika Srbija svetovna država u kojoj su svi građani ravnopravni i jednaki pred zakonom, a sloboda okupljanja zagarantovana svima koji ne ugrožavaju prava drugih.

Vaša je obaveza, i kao predsednika Vlade Republike i kao ministra unutrašnjih poslova, da pokažete da država može da garantuje bezbednost svim svojim građanima, bez obzira na to da li su vernici ili ateisti, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost ili seksualno opredeljenje.

S poštovanjem,

NARODNI POSLANICI
LIGE SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE
Aleksandra Jerkov
Bojan Kostreš
Olena Papuga
Đorđe Stojšić
Karolj Čizik



Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook