Pokrajinska skupština prestala da bude mesto na kom se sprovodi politika o Vojvodini

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 29. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska skupština prestala da bude mesto na kom se sprovodi politika o Vojvodini

NOVI SAD - Predstavnici poslaničke grupe Vojvođanski front, koju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanska partija, istakli su danas da neće podržati Igora Mirovića i njegova rešenja za pokrajinske sekretare. LSV i Vojvođanska partija najavili su da će biti najsnažnija opozicija pokrajinskoj vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka.

LSV
 
Prema rečima šefa poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislava Bogaroškog osnovna zamerka je da je pokrajinska skupština prestala da bude mesto na kom se sprovodi politika o Vojvodini. 
 
- U prethodnom mandatu Igora Mirovića, prva tačka ekspozea odnosila se na Zakon o finansiranju i Zakon o nadležnostima. Pre tri godine izrazio je nadu da je to poslednji budžet koji će se usvajati bez zakonskog okvira, da bi se sve završilo time da to nije pitanje kojim pokrajinska skupština može da se bavi, nego je to pitanje kojim se bavi Skupština Srbije. Skupština AP Vojvodine ima pravo, a mi kao poslanici imamo obavezu, da predlažemo zakone Skupštini Srbije i to pravo u prethodne četiri godine nije iskorišćeno, a neće biti iskorišćeno ni u naredne četiri godine – poručio je Bogaroški.
 
On kaže da nije zadatak pokrajinske administracije da potroši pare koje stignu iz Beograda, nadajući se da će to biti sedam odsto ili nešto približno tome. 
 
- Zadatak je da postavi zakonski i strateški okvir koji će omogućiti stabilnost finansiranja AP Vojvodine. Taj posao nije urađen u prethodnom mandatu, a to, po svemu sudeći, neće biti urađen ni u sledećem mandatu. Zbog toga Vojvođanski front neće podržati Igora Mirovića i njegova rešenja za pokrajinske sekretare – zaključio je Bogaroški.

On je rekao i da se čekalo do poslednjeg dana za formiranje Pokrajinske vlade, jer se o njenom sastavu odlučivalo na nekom drugom mestu.
 
(SzILSV, 29.10.2020)Odbori LSV | Četvrtak, 23. 09. 2021. | Komentara: 0

Netransparentnost procesa i nesposobnost lokalne samouprave nas dovode u situaciju da budemo zabrinuti zbog Ečke

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina Bojan Kostreš izjavio je da nas netransparentnost procesa i nesposobnost lokalne samouprave dovode u situaciju da budemo zabrinuti zbog izgradnje pet petospratnica u selu Ečka kraj Zrenjanina.
Izjave | Sreda, 22. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Zašto niko nije reagovao na činjenicu da nestaje nafte?

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš upitao je zašto se neko iz vlasti oglasio tek sada i rekao da su zalihe nafte u Srbiji potrošene, ako se takav ishod nazirao odavno. 
Izjave | Ponedeljak, 20. 09. 2021. | Komentara: 0

Borba za građanska društva na Balkanu mora biti snažna

Borba za građansku Bosnu i Hercegovinu, borba za građansku Crnu Goru, borba za Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu, to su stvari koje su preduslov za ovaj balkanski sistem spojenih sudova gde je gotovo nemoguće da bilo ko od nas živi normalno ako bilo ko od nas ne živi normalno, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook