Političkoj sceni Srbije potrebna je ujedinjena građanska alternativa

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 05. 11. 2022. | Komentara: 0

Političkoj sceni Srbije potrebna je ujedinjena građanska alternativa

NOVI SAD – Moja obaveza je, ako mi ukažu poverenje da budem predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, da zajedno sa ostalim ligašicama i ligašima vratim poverenje u LSV, izjavio je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš koji se kandidovao za predsednika Lige na Kongresu LSV. Podsetimo, Nenad Čanak najavio je da se povlači sa čela stranke na kojem je bio 32 godine, odnosno da se na predstojećem izbornom kongresu neće kandidovati.

LSV

- Izborni proces u LSV je komplikovan i videćemo šta će delegati na Kongresu odlučiti. Ako se odluče da mi ukažu poverenje, to će za mene biti velika čast, ali i obaveza da zajedno sa ostalim ligašicama i ligašima vratimo, pre svega, poverenje u LSV – kazao je Kostreš za portal Nova.rs. 

Raskidanje koalicije sa SNS u Novom Sadu će, čini se, biti prvi potez potencijanog novog rukovodstva LSV. Da je Liga spremna na „reset“ i vraćanju vrednostima koje su drastično drugačije od vrednosti Srpske napredne stranke, potvrdio je i sam Kostreš.

- Političkoj sceni Srbije u kojoj dominiraju nacionalizam, rusofilija i centralizam je potrebna ujedinjena građanska alternativa koja će ponuditi jasne stavove, ali i rešenja vezane za evropske integracije, demokratizaciju društva, uklanjanje govora mržnje iz politike. Grupacija koja će u prvi plan staviti kvalitet života svih građanki i građana Srbije, postaviti zelenu agendu kao prioritet i sprečiti neku vrstu urbicida koji je sve primetniji u velikim gradovima zbog pogodovanja investitorima, a na uštrb kvaliteta života stanovništva - kaže Kostreš navodeći da će se „nova stara“ Liga ponovo okrenuti svojim političkim istomišljenicima.

- Sve su to teme na kojima bi LSV mogla da sarađuje sa PSG i NDMBGD, kao i sa Moramo. Dakle, verujem da će se u budućnosti i desiti neka vrsta komunikacije i saradnje među ovim organizacijama koje su vrednosno gledano veoma bliske. Vreme će pokazati da li će do saradnje doći, ali mislim da ne treba da propustimo šansu sa izgradimo jak savez. Jedino saradnjom možemo vratiti Srbiju na evropski put i pobediti Vučića - zaključuje Kostreš.


(SzILSV, 05.11.2022)Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".
Saopštenja | Nedelja, 29. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vesić ne radi svoj posao. Premijerka Brnabić da obezbedi sigurnost na železničkim prugama

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pod hitno započne sanaciju železničkih pruga na kojima se u poslednje vreme dešavaju iskliznuća vagona-cisterni sa opadnim otpadom.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Država da stane u zaštitu direktorke škole u Sečnju

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od republičkog ministra prosvete i pokrajinskog sekretara za obrazovanje da stanu u zaštitu direktorke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju Olivere Marjanović, koja je izložena progonu i medijskom ličnu zbog odluke o načinu proslave školske slave Svetog Save u školi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook