Političkoj sceni Srbije potrebna je ujedinjena građanska alternativa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 05. 11. 2022. | Komentara: 0

Političkoj sceni Srbije potrebna je ujedinjena građanska alternativa

NOVI SAD – Moja obaveza je, ako mi ukažu poverenje da budem predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, da zajedno sa ostalim ligašicama i ligašima vratim poverenje u LSV, izjavio je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš koji se kandidovao za predsednika Lige na Kongresu LSV. Podsetimo, Nenad Čanak najavio je da se povlači sa čela stranke na kojem je bio 32 godine, odnosno da se na predstojećem izbornom kongresu neće kandidovati.

LSV

- Izborni proces u LSV je komplikovan i videćemo šta će delegati na Kongresu odlučiti. Ako se odluče da mi ukažu poverenje, to će za mene biti velika čast, ali i obaveza da zajedno sa ostalim ligašicama i ligašima vratimo, pre svega, poverenje u LSV – kazao je Kostreš za portal Nova.rs. 

Raskidanje koalicije sa SNS u Novom Sadu će, čini se, biti prvi potez potencijanog novog rukovodstva LSV. Da je Liga spremna na „reset“ i vraćanju vrednostima koje su drastično drugačije od vrednosti Srpske napredne stranke, potvrdio je i sam Kostreš.

- Političkoj sceni Srbije u kojoj dominiraju nacionalizam, rusofilija i centralizam je potrebna ujedinjena građanska alternativa koja će ponuditi jasne stavove, ali i rešenja vezane za evropske integracije, demokratizaciju društva, uklanjanje govora mržnje iz politike. Grupacija koja će u prvi plan staviti kvalitet života svih građanki i građana Srbije, postaviti zelenu agendu kao prioritet i sprečiti neku vrstu urbicida koji je sve primetniji u velikim gradovima zbog pogodovanja investitorima, a na uštrb kvaliteta života stanovništva - kaže Kostreš navodeći da će se „nova stara“ Liga ponovo okrenuti svojim političkim istomišljenicima.

- Sve su to teme na kojima bi LSV mogla da sarađuje sa PSG i NDMBGD, kao i sa Moramo. Dakle, verujem da će se u budućnosti i desiti neka vrsta komunikacije i saradnje među ovim organizacijama koje su vrednosno gledano veoma bliske. Vreme će pokazati da li će do saradnje doći, ali mislim da ne treba da propustimo šansu sa izgradimo jak savez. Jedino saradnjom možemo vratiti Srbiju na evropski put i pobediti Vučića - zaključuje Kostreš.


(SzILSV, 05.11.2022)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook