Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici su hteli vožnju do Beograda, a ne blokade

KIKINDA - Predsednik Gradskog odbora LSV Kikinda Miloš Šibul danas je, nakon što je sa svojim paorima proveo dan i noć u Žitištu, na konferenciji za novinare izneo zvanične stavove LSV u vezi sa  zemljoradničkim protestima.

"Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika jer je njihov, i onako težak materijalni položaj, još više otežan izostankom obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje. Očekujemo da Ministarstvo poljoprivrede Srbije koje se na tako težak potez odlučilo pod pritiskom krize, u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika hitno nađe način kako bi olakšalo situaciju sa kojom se oni već dugo nose i koja je sada kulminirala " naveo je Šibul. On je dodao da je veoma je važno i da vojvođanski poljoprivrednici koji su noć i dan proveli na traktorima, u protestu, smognu snage da dijalogu pristupe bez tenzija i konflikata.

"Treba da budu svesni svih ekonomskih teškoća sa kojima se država susreće i nosi. To je najbolji, najbrži i jedini put za rešenje ove krize " zaključio je Šibul. On je tom prilikom upoznao novinare sa trenutnom situacijom na terenu i istakao da namera vojvođanskih poljoprivrednika nijednog momenta nije bila blokada puteva već protestna vožnja traktorima do Beograda, a da je policija ta koja ih je sprečila u tome i prouzrokovala blokade, čime je grubo prekršeno osnovno ustavno pravo  na slobodu kretanja.

(BILSV, 31. 05. 2011.)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook