Poljoprivrednici u teškoj situaciji

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.

- Te mašine su poljoprivrednicima osnovna sredstva za rad i nema nikakvog smisla da se one svake godine registruju. Osim toga, to za poljoprivrednike, koji su i zbog poskupljenja repromaterijala dovedeni u tešku situaciju, predstavlja nov, nimalo lak izdatak - rekao je Tonković. Istakavši da se LSV ne protivi redovnim tehničkim pregledima poljoprivrednih mašina, što je važno zbog bezbednosti saobraćaja, Murenji je rekao da će Liga u naredne dve nedelje pokrenuti akciju širom Vojvodine i da očekuje podršku građana.

- Nakon toga uputićemo zahtev Vladi Srbije da se hitno pristupi izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja, jer su ove njegove odredbe loše. Građane ćemo i u Subotici pozvati da podrže naš zahtev, a potpise ćemo prikupljati u svim okolnim naseljenim mestima, kao i u jednom broju prigradskih mesnih zajednica, u kojima je koncentrisano stanovništvo koje se bavi poljoprivredom - rekao je Murenji.

(BILSV, 12.04.2011.)
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Čast nam je što smo na meti šešeljevke Nataše Jovanović. Ponovo ćemo ih pobediti!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI najoštrije osuđuje jezik mržnje narodne poslanice Srpske napredne stranke Nataše Jovanović, koja je u toku jučerašnjeg nastupa na sednici Narodne skupštine Republike Srbije najprizemnije targetirala poznate glumce, umetnike, naučnike i brojne javne ličnosti, a među njima i portparola LSV-VOJVOĐANI Aleksandra Martona.
Odbori LSV | Sreda, 31. 05. 2023. | Komentara: 0

Ljudi u Srbiji se plaše starosti

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina upozorava na ponižavajući položaj u kojem se nalaze penzioneri.
Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Hitno sazvati sednicu skupštine Grada Novog Sada na temu stanja bezbednosti!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Novi Sad zahteva od gradonačelnika Novog Sada i predsednice Skupštine grada Novog Sada sazivanje i održavanje sednice na kojoj će odbornice i odbornici biti informisani o stanju bezbednosti našeg grada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook