Pomirenje mora biti proces sa uspešnim završetkom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 07. 2015. | Komentara: 0

Pomirenje mora biti proces sa uspešnim završetkom

ZRENJANIN – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da bi posetio Memorijalni centar posvećen ubijenima u Srebrenici, ali i da treba ići i na srpska stratišta.

LSV

- Kod nas se često zaboravlja činjenica da je masovni pokolj u Srebrenici najveći pojedinačni zločin u Evropi posle drugog svetskog rata. Po presudama Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu  i Međunarodnog suda pravde u Hagu u okolini ovog podrinjskog grada je počinjen zločin genocida. Presuđeno je da  Srbija nije počinila genocid, ali  i da nije učinila ništa da ga spreči.To su dakle činjenice – kazao je Marton za list „Zrenjanin“.

On ističe da je činjenica i da su ti sudovi osnovani od strane Ujedinjenih nacija, a pošto je Srbija članica UN, onda su i same presude obavezujuće i za našu zemlju.

- Kao i svako ko smatra da se treba pokloniti nevinim žrtvama rata naravno da bih posetio Memorijalni centar posvećen ubijenima u Srebrenici. Smatram da trebe ići i na srpska stratišta. Treba se pokloniti svakoj žrtvi, bez obzira na ime i prezime, veru ili naciju. Nesrećni Srebreničani su ubijeni u ime našeg naroda, u ime osvete, kako je to rekao Ratko Mladić. Smatram da bi akteri naše poltičke scene trebali da predvode pozitivne političke procese u našoj zemlji i da postavljaju standarde. Pomirenje mora biti proces koji će se završiti uspešno – istakao je Aleksandar Marton u odgovoru na pitanje da li bi otišao u Srebrenicu.

(BILSV, 10.07.2015)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook