Porez na život u Zrenjaninu?

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 20. 12. 2022. | Komentara: 0

Porez na život u Zrenjaninu?

Zrenjanin, 20. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje predstavnike vlasti u Zrenjaninu zbog povećanja poreza na imovinu.

LSV
 
Loše vesti za ljude koji žive u Zrenjaninu postale su redovna stvar. Naime, gradska vlast, predvođena Srpskom naprednom strankom, je nedavno usvojila rešenje prema kojem će građani i građanke Zrenjanina u narednoj godini plaćati veći porez na imovinu. Ovo je već drugi put za samo godinu dana da se povećava ovaj izdatak.

Na sva poskupljenja, Zrenjanincima će ovo dodatno teško pasti. Prosečna plata Zrenjaninaca manja je i od republičkog i od pokrajinskog proseka, a poražavajući je podatak da Zrenjaninci imaju oko 30.000 dinara manju prosečnu zaradu od Beograđana. 
Postavljamo pitanje da li to Zrenjaninci plaćaju veći porez zbog “privilegija” koje živeći u ovom gradu imaju: zagađena voda koju piju, zagađeni vazduh koji udišu, loš životni standard… 

Pitamo se koji cilj i kakvu strategiju imaju lokalni predstavnici vlasti u obavljanju svoje dužnosti i da li se iko od njih seti dobrobiti i kvaliteta života ljudi koji žive u ovom gradu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ponašanje gradskih čelnika sramotno, jer nemaju problem da samo uzimaju od građana, a da ništa nisu uradili za Zrenjanin.

Dejan Čapo
odbornik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini grada Zrenjanina
Saopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Odbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook